söndag 20 mars 2022

Sörmlandsleden etapp 6:1: Hökärr - Huddinge station

Vi fortsätter uppleva de etapper av Sörmlandsleden som vi ännu inte gått, och den här soliga söndagen blev den en vandring på etapp 6:1 mellan Hökärr och Huddinge station.  Vi har gått delar av den här etappen flera gånger, både på vandringar och på scouthajk. Men nu var det dags att göra hela etappen på riktigt. 

För att få till en smidig vandring så parkerade vi bilen vid Huddinge centrum och tog en taxi så nära etappstarten vid Hökärr som möjligt, så vi blev avsläppta vid Källtorps gärde. Härifrån gick vi längs en grusväg fram till etappstarten, där vi passerade när vi gick etapp 6 för något år sen. Det var ordentligt isigt och halt i skogen så det hade varit tufft att vandra utan broddar. 

Den här etappen bjuder på fin vandring, det var imponerande vildmarkskänsla i skogen fast man vet att bostadsområdena runt Flemingsberg och Huddinge aldrig är långt borta. Solen sken, fåglarna kvittrade och jackorna åkte av, det var fantastiskt vårvinterväder helt enkelt. 

Framme vid Gladökvarn pågick ett bygge så det var lite svårt att se hur vi skulle gå, vi valde att följa hästvägen som hade orangea markeringar, men kanske skulle man ändå gå på Lidavägen där bygget pågick. Det var nämligen inte helt tydligt hur man skulle ta sig ut ur hästhagen... Men vi klättrade och hittade ut på leden. När vi kom in i skogen igen hittade vi en solig glänta som passade utmärkt för en lunchpaus. Skönt att äntligen kunna njuta av pausen i solen utan att stressa iväg på grund av genomfrusna händer och fötter som tidigare under vintern.

Norr om Gladökvarn breder ett virrvarr av stigar ut sig i Flemingsbergsskogens naturreservat. Vi följde de orangea markeringarna genom det fina naturområdet upp mot Visättra. Här blev det aningens kulturkrock, vi i våra friluftskläder och med skogskänsla kände oss inte hemma i bebyggelsen. Det var gott om folk runt sportcentret, kul att så många var ute i solen, spelade fotboll och frisbee-golf, grillade och spatserade. Men vi var lite nöjda när vi fick dyka in i skogen igen och ta sista biten genom Sörskogen mot Huddinge station. 

Andra turer vi gjort i området:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar