lördag 19 mars 2022

Sörmlandsleden etapp 53:1 - Källvik till Sandviks badplats

Vi går ju nästan dagligen en bit på "vår" etapp av Sörmlandsleden, men nu var det ett tag sen vi utforskade en helt ny etapp, så därför blev den en dagsvandring på  Sörmlandsleden etapp 53:1 . Vi parkerade vi Källviks brygga där vi var förra året på vår helgtur ut till Sävö. Den delen av leden vi hade kvar i området runt Nynäs var just 53:1 som går mellan Källviks brygga och Sandviks badplats. Smidigaste alternativet den här gången blev att gå sträckan fram och tillbaka, så vår tur landade på runt 16 km. 

Första delen går genom odlad skog, kraftledningsgata och en bit på väg. Sen går leden vidare in mot Nynäs naturreservat och längs vattnet, här blev naturen ännu mer njutbar. Det blev också mer trafik på leden, det var många som var ute och strosade, det brann också och luktade grillad korv vid grillplatsen strax innan Sandviks badplats. Vi gick fram till badplatsen, vände och hittade sen en skön plats på tillbakavägen ett stenkast från havet för att äta lunch. 

När vi studerade kartan över naturreservatet inser vi att vi har flera områden kvar att utforska även om vi vandrat mycket i trakten, två varv på slingan Nynäs runt längs Sörmlandsleden har det blivit. Så, vi har anledning att återkomma, kanske passa på att ta en fika på Nynäs slott när de öppnar för säsongen, eller köpa växter i den trevliga trädgårdsbutiken. Läs om fler vandringar vi gjort längs Sörmlandsleden:


/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar