onsdag 6 januari 2021

Sörmlandsleden etapp 6: Lida - Kvarnsjön

Vi vandrade Sörmlandsleden etapp 6 från Paradiset till Kvarnsjön för några dagar sen och ville nu gå klart etappen. Så vi begav oss till Lida Friluftsgård för att vandra mot Kvarnsjön från andra hållet. Det här var nu inte vilken etapp som helst för oss utan den sista av huvudetapperna på Sörmlandsleden, det kändes som en värdig avslutning på 2020 att få avsluta den här leden på årets sista dag. Och extra passande att det blev just här vid Lida, eftersom det var här vi gick våra allra första etapper på Sörmlandsleden. Då gick vi en tvådagars-tur med våra ungdomar på etapp 61, 62 och 7 under vårt äventyrsår 2013 sponsrat av Light my Fire. 

Eftersom vi hade en rätt kort bit att gå den här dagen så kombinerade vi vandringen med att gå Äventyrsstigen runt sjön Getaren. Så vi började med ett varv runt sjön och anslöt till Sörmlandsleden efter ett par timmar. Äventyrsstigen var en rolig upplevelse så den förtjänar ett eget blogginlägg så här fokuserar vi på Sörmlandsleden. 

Vi gick alltså halva etappen tur och retur från Lida, då blir vandringen ungefär en mil (med vår extra tur gick vi runt 16 km). Vägen mellan Lida och Kvarnsjön var just nu rätt blöt, vi vandrade över ett kalhygge fram emot området vid Pålamalm med åsgropar, här går det en avstickare mot en av åsgroparna som vi får besöka någon annan gång. Framme vid vindskyddet blev det lunch, vi drack varm nyponsoppa med mandelbiskvier som vi nog inte gjort sen barnen var små. Men det passade bra med något sött och varmt den här grå dagen. Det blev sen samma väg tillbaka och nu började det skymma när vi gick över berget med grillplats och övernattningsstugan strax innan målgången vid Lida. 

I mål blev det selfie och bilfärd hemåt för att fira det nya året och avslutad Sörmlandsled med bubbel framför brasan. Här går avstickaren mot åsgropen

Läs mer:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar