lördag 5 mars 2022

Skogssjön Mjölby, Röda skogsslingan

När vi är ute på roadtrip gillar vi att inte bara bränna mil på motorvägar utan att göra avstickare för att utforska trakten. Så, på vår tur med destination Gränna blev det lunch och promenad vid Skogssjön i utkanten av Mjölby. Här runt sjön finns flera vandringsleder och spår att välja på, även Östgötaleden passerar området. Så det blev ett utmärkt stopp för att sträcka på benen. 

Vi började med lunch nere vid badplatsen, det var strålande solsken, många minusgrader och helt orörd nysnö att pulsa i. Vi åt våra äggmackor och drack vårt kaffe ståendes på bryggan och njöt samtidigt av vintervädret. CJ hade telefonmöte efter lunch så vi delade upp oss och gick åt varsitt håll. Vi valde den röda slingan på 2,5 km eftersom vi inte hade jättemycket tid den här dagen. Det finns flera längre slingor också om man har mer tid, den gula som går runt sjön satsar vi på nästa gång. 

Själva slingan är en typisk stadsnära skogsvandring, med bilbrus i bakgrunden och odlad skog. Det är en fin motionsrunda för att komma bort från stadsmiljön, få naturkänsla och andas skogsluft men utan att förvänta sig en storslagen vildmarksupplevelse. Allt var dock lite extra vackert och harmoniskt den här dagen med vintersol och nysnö på marken. 


/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar