onsdag 30 december 2020

Sörmlandsleden etapp 6: Paradiset - Kvarnsjön

Den allra sista av huvudetapperna på Sörmlandsleden som vi har kvar att vandra vill vi njuta lite extra av, så etapp 6 tar vi i två omgångar. Den här novemberdagen vandrade vi från Paradiset till vindskyddet vid Kvarnsjön och tillbaka. Nu under vintern när det är jobbigare att cykla tillbaka till bilen så har vi gjort en del såna här "jojo-vandringar", helt enkelt ta etapperna två gånger genom att gå fram och tillbaka. Sträckan den här dagen blev knappt 15 km.

Det var lite frost i marken den här dagen så landskapet skimrade lätt i vitt, det har vi inte varit bortskämda med den här säsongen så det var en trevlig variation. Paradiset har vi besökt flera gånger, både för att vandra Sörmlandsleden men också för att geocacha och utforska naturreservatet. Härifrån går också anslutningsetapperna 5:3 och 6:1 så vi kommer absolut tillbaka så småningom. 

När vi gick på morgonen var det bara enstaka bilar på parkeringen men på eftermiddagen var det rätt mycket folk i rörelse. Första biten genom naturreservatet går via en fin, gammal skog med blandad natur och gott om gamla torpplatser. Sen blir det mest vandring på väg mot vindskyddet. Framme vid Kvarnsjön åt vi lunch, det blev kall mat i form av rester i libabröd. Men för att värma oss gjorde vi en mysbrasa också. Sen var det bara att vända och gå samma väg tillbaka. Bästa partierna på den här etappen är klart runt Paradiset. Nu återstår bara att vandra andra halvan av etapp 6 också, då utgår vi ifrån Lida friluftsgård. 
Rastplats vid Kärrsjön
Det är så svårt att visa hur brant något är på bild, men jag lovar - det är brant!


Läs om fler vandringar vi gjort längs Sörmlandsleden:
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar