söndag 27 mars 2011

Äventyr 3: Geocachingevent i Södertälje

Den här veckan har det varit flera upplevelser som skulle kvala in som vardagsäventyr, men det "officiella" äventyret får bli söndagens upptäcktsfärd i Södertälje. Anledningen till att det blev just Södertälje var att det anordnades ett event den här söndagen. Och det var väl en bra anledning, alltid lika roligt att träffa andra "geocachingkollegor"! A har jobbat i Södertälje för några år sedan så det var lite nostalgiskt... Speciellt eftersom vi började dagen vid min gamla arbetsplats och loggade en Challenge cache - 100 cachar loggade en månad.

Vi lämnade bilen och började vår vandring runt stan till fots. Redan efter ett par cachar så hittade vi ett misstänkt par som klättrade runt en trappa. Och det visade sig vara ignberg som vi slog följe med under dagen - trevligt!

Innan dagens nya cachar släpptes så tog vi en promenad längs Telge Trail, en trevlig tur längs en ravin med välgjorda burkar och fin natur mellan bostadsområdena. Vi avslutade den turen med att tokleta vid ett plank vid Stadsträdgården, efter en liten burk som troligen var borta... Det var nog tur vi gav upp att leta innan grannarna ringde polisen ;-)

Trevlig stig längs Telge Trail

Vi återvände mot Södertälje centrum, och då släpptes de nya cacharna. Vi skulle ju inte vara med på någon FTF-jakt, men då vaknade teamens grabbar till liv och joggade till den närmaste cachen. Men inte blev vi först inte, utan kunde slappna av med en fika i parken istället. Och då fick vi sällskap av ytterligare en cachare - hasseper. Vi promenerade vidare och loggade en blandning av nya och gamla cachar, plus ett par lösta mysterys.

Hasiors hästar
Leta, leta, leta...
Nöjda cachare pustar ut
Efter en riktigt bra cachingrunda så gav vi oss av till eventplatsen - Café Tratten. Och vi kunde definitivt njuta av en välförtjänt kopp kaffe. Tack eventarrangörerna wellner & krissedan för ert arbete - och tack ignberg & hasseper för en trevlig söndagspromenad. Det blev totalt 23495 steg - bra motionspass!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar