söndag 20 mars 2011

Äventyr 2: Vandring och geocaching runt Källtorpssjön

Så var det dags för veckans vardagsäventyr! Vi har även hunnit med några andra äventyr under veckan, som till exempel hockeymatch i Södertälje, tandläkarbesök och Gryningsräd i Åkersberga. Men idag hade vi bestämt oss för att ge oss av söder om stan, mot Nackareservatet. Vi kollade lite på Ludwig Pettifoggers cacher, som alltid finns på vackra vildmarksplatser, och kom så fram till att Källtorpssjön var ett bra mål. Efter lite förberedelser på geocaching.com och traneving.se så gav vi oss iväg.

Noggranna förberedelser!
Det var faktiskt vårt första besök på Hellasgården konstigt nog. Det var ju jättefint ställe, bastun var igång och vi började med att flukta lite på bastubadarna som hoppade ner i isvaken utanför gården. Sen letade vi på vandringsleden som gick runt sjön - gula prickar är det som gäller!

Utanför Hellasgården

Det var en jättefin vandring, kuperad och med mycket blandad terräng. Runt Hellasgården var det mycket folk och också ute på isen, men i skogen var det lugnare. Vi mötte några andra vandrare, men annars var det lugnt i stigarna. Vandringsleden är 5 km, men eftersom vi gör en del avstickare så blir det längre och tar förstås också lite längre tid...

Skyline mot bränd skog

Vackert, kargt landskap

Lunch och loggning med vacker utsikt

Vi vandrade längs stigen och gjorde avstickare för att först logga Hellasgården och sedan climb cache. Vid A beautiful view of lake Källtorpssjön passade vi på att äta lunch och njuta av utsikten. Det var gott om folk på isarna, annars kändes det ganska mycket som vildmark! Ludwig Pettifogger har ju en förmåga att hitta vackra platser och så också den här gången!

I cachen fanns en rolig mugglarlogg, med en variant på "Trade up, trade equal or don't trade at all".

"Tog fladdermusen och minimobilen. Gav en önskan om kärlek o fred åt universum o allt som finns."
Signerat Ljusets ängel...

Mugglarlogg
När vi hade gått hela varvet runt så gick vi över vägen för att också gå en bit runt Dammtorpssjön. Men vi hade problem med den cachen vi försökte ta, vi fick inte alls ordning på våra koordinater. Så det blev en kaffe i solen vid parkeringen innan vi gav oss av hemåt. Eftersom vi ändå hade lite tid över, så lyckades CJ övertala mig till ytterligare ett stopp vid Nacka-masterna. Och det var väl ett riktigt spännande vardagsäventyr - det är sällan man ser så många varningsskyltar på en och samma plats. Ganska maffiga master - skönt att man valt en annan karriär än just "mastarbetare".

Får ner mot Dammtorpssjön

På väg mot Nacka-masterna
Nästa veckas vardagsäventyr blir ännu längre söderut - Geocaching i Södertälje med avslutande event för att dricka kaffe med trevliga geocachingkollegor.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar