lördag 2 april 2011

Äventyr 4: Geocaching mitt i Stockholm city

Idag blev det ett lite annorlunda äventyr - geocaching mitt i stan. Det var nämligen dags för Back in Business, geocachingevent med samling i Kungsträdgården. Och det blev en annorlunda och rolig dag! Annorlunda för att vi rörde oss mest i storstan bland shoppande stockholmare, rolig för att vi vandrade runt med trevliga människor och hade en bra dag!

Samling av geocachare i Kungsträdgården
Själva upplägget var roligt med Monopol-tema. Varenda steg i Monopol-planen hade fått en cache. Grunden var gatucacharna, typ Vasagatan, Norrmalmstorg etc där det gällde att samla ledtrådar för att kunna ta stationscacharna - Östra station, Centralstation mm. Dessa ledde sedan till en finalcache - Cachopol - The Winner takes it all. Nu kom vi inte ens i närheten att lösa finalen, men vi kom en bit på väg i alla fall! Och många lunchpromenader är nu räddade, när vi kan leta klart de cachar vi inte hann med.

Spelplanen för eventet - från arrangörerna
Vi slog följe med ett gäng andra cachare redan från samlingen och började med en Wherigo cache - Cachopol #40 - Gå. Den här gången gick det att lösa cachen helt utan tekniska problem, de här cacharna brukar ju kunna vara lite buggiga annars. Och A fick komma förbi sin förra arbetplats - lite kul ;-)

Sedan höll vi oss runt Östermalm första delen av dagen. Vi loggade de nya cacharna medan några andra i vårt gäng passade på att logga lite gamla burkar också. Vi fick titta till två av våra egna också - The last tree och The children's egg. Och de såg ut att må bra, även om The last tree skulle må bra av en roligare cacheplacering... Nåja, vi får väl fundera lite på det... Båda cacharna ser ut att ha fått en del loggar idag! Efter lunch på Fältöversten gick vi mot Strandvägen och plockade upp ytterligare ett par cachare och en geodog till vårt vandringsgäng.
Strandvägen

Vi hamnade efter en stund på Kulturhuset för en välförtjänt fika. Vi blev nog kvar där en timme och löste mysterys och vilade benen. Underbart skönt! När vi sedan lämnade Kulturhuset hann vi precis bevittna Internationella kuddkrigsdagen! Kändes lite bra att det är fler som kan vara lite barnsliga!

Snillen spekulerar....
 
Underbart kuddkrig

Vi begav oss sedan mot Kungsholmen med riktningen ställd mot återsamlingsplatsen vid Rålambshovsparken. Efter ett tag delade vi upp oss. A+E köpte med sig korv och tog bussen till parken medan CJ och resten av gänget loggade några burkar till på vägen dig. I parken var det dags att grilla korv, mingla och utbyta historier från dagen. Alltid lika kul! Vi fick bland annat en demo av en ny lovande gc-app, CacheCracker - ska bli kul att se när den släpps.
FamiljenSjodin och A imponeras av lassethomassons snygga app

Återsamling med grillning

Så, hur sammanfattar vi detta? Välorganiserat event, bra burkar och väldigt trevligt sällskap. Antal steg den här dagen blev drygt 22000 - så bra motion blev det också! Nu känns det som om geocachingsäsongen officiellt är invigd!

/A

3 kommentarer:

 1. Lasse Thomasson2 april 2011 kl. 21:27

  Ja det var en trevlig dag. För en som fortfarande är nybörjare (jag alltså) var det kul att träffa så många nya ansikten.

  SvaraRadera
 2. Även för oss "gamla rävar" så var det kul att träffa många nya ansikten. Och en del gamla förstås! Hoppas vi ses vid en cache snart - vi ska damma av "gitarrmysterierna" nu och ge dom en chans till :-)

  SvaraRadera
 3. Tack för idag och att vi fick hänga på. Geodogen ligger brevid mig på soffan och är helt slut :-)

  SvaraRadera