söndag 6 mars 2011

Skeppsvrak och hattar

Vi var upptagna på lördagen så trots att solen sken och man började känna att det kanske finns ett slut på den här vintern så kom vi inte ut. Idag var vädret minst lika fint men jag lyckades inte locka med mig någon på min tur idag utan resten av familjen motionerade på andra sätt istället.

Eftersom isarna fortfarande ligger tjocka bestämde jag mig för att ta en tur till några av öarna vid Ekerö. Vi har varit några gånger på Ekerö och det är jättesvårt att hitta en bra parkering. Konstigt att man inte kan fixa några bättre ställen men det blev en bra fulparkering.

Karta över dagens 4:a cacher.
Jag stod egentligen på gamla vägen så det var bara att följa den fram till iskanten och sedan raka vägen till Lindöbrovraket via stigen som fanns i snön. Nu när allt är täckt av snö och is stack bara ett kort litet rör upp i snön och där låg naturligtvis cachen. Det känns lite fuskigt att ta den cachen den här årstiden...


Är det ett ubåtsperiskop?
Härifrån satte jag kurs mot Fiskarholmen och det blev en jobbig promenad då man hela tiden trampade igenom skaren. Trots det fina vädret var det nästan inga andra ute på sjön. Isen kändes supersäker idag men jag släpade naturligtvis med mig ispik, isdubbar mm.

Sol och vindstilla på fjärden idag.

Enligt loggboken så hade Nasper precis varit där och jag tyckte jag kunde se en skidåkare, synd att vi inte hann träffas.

Sedan blev det en kort promenad till cachen Fiskarfjärden som jag hittade snabbt (bra spår i snön). Detta var första gången jag var på ön Kungshatt. Nu lämnade jag isen och det blev att ta sig fram i skogen med siktet inställt på Hatten och cachen Hattifnattarnas ö. Förutom att det var jobbigt att trampa fram i snön så var det en fin promenad genom skogen. Det var mycket spår av älg, både i snön i form av legor och spillning men jag hittade också ett "färskt" älgskelett. Uppe vid hatten var det en fantastisk utsikt och jag började med att lösa och logga cachen innan jag satte mig på en trädstam för att ta mitt kaffe och mina salamimackor och titta på utsikten. Det var kul att komma nära hatten som jag sett några gånger från andra sidan.

KungshattenVägen tillbaka gick i ett högt tempo både för att jag skulle få lite träning men också för att hålla mitt löfte om att vara borta max tre timmar.

Det var ett lätt sätt att ta 3 T5:or och en T4:a. Kanske lite fusk men det är ju något som är möjligt för alla.

När jag sedan var hemma så drog C med mig ut i skidspåret runt Rösjön så det blev 7 km skidor idag också. Spåret var extremt isigt och det var tufft att åka.

/CJ

1 kommentar:

  1. Kul att läsa om samma runda jag gjorde tre dagar tidigare. Kungshatt imponerade med storlek och vad som finns på ön inklusive utsikten. Mvh Krissedan

    SvaraRadera