torsdag 3 mars 2011

GC tur till mörkt och kyligt Limhamn

Återigen är jag i Malmö på tjänsteresa. Det är en stor skillnad att lämna all snö i Sala mot ett i princip snöfritt Malmö. Jag hade gärna stannat några dagar till i Vildmarken men det var ju inte möjligt.

Efter att ha suttit på möten en hel dag så finns det nog inget bättre än att ge sig ut och leta burkar. Det börjar bli rätt glest mellan burkarna i Malmö centrum så idag tog jag buss 4 till Limhamn. För att kunna röra mig smidigt är jag ombytt i löparkläder och en liten ryggsäck med GC utrustningen. Väl i Limhamn så ligger ju burkarna mycket tätt och man behöver bara springa några hundra meter mellan cacherna. Via burkarna tog jag sedan en slingrande promenad tillbaka till Hotellet.

Limhamn före...
Nu blev det  26 ställen/försök av dessa hittade jag 18, det ger en found rate på 70%. Vid ett tillfälle när jag kröp runt ett litet hus och lyste med ficklampan kom en nyfiken hund och strax därefter en lika nyfiken hundägare. Klart de undrar varför en man i sina bästa år kryper omkring och lyser med en ficklampa. Jag blev naturligtvis tvungen att förklara vad jag höll på med. Om hon trodde på mig vet jag inte men hon försvann. Annars var det glest med folk på gatorna den här kyliga och mörka kvällen.

Kvällens bästa cache var Kajutans bro beroende på bunkern som låg en bit bort. En av de få som finns kvar i Malmö och som förhoppningsvis kommer bevaras. Här tog mina batterier slut och de jag hade i reserv fungerade inte… Så går det om man köper batterier i Vietnam för 25 öre styck… Jag hade dock tur och en lite kvartersbutik vid Blå huset hade inte hunnit stänga så min promenad räddades. Det hade inte varit kul att få springa hela vägen till Hotellet och veta att man kutade förbi ologgade burkar.

Klart bästa cachen i Limhamn var Folketshus. Sedan var äntligen mörker cachen MB#67 Park in The Dark i Malmö stadspark tillgänglig igen så det blev avslutningen på min långa promenad idag.

Limhamn efter min promenad

/CJ

1 kommentar:

  1. Vad härligt det låter. Nu längtar jag verkligen efter vår och caching!!! Kul att du bloggar.

    Mvh Helena /Geocachartjejen

    SvaraRadera