söndag 25 mars 2018

Vinterresa till Thailand och Kambodja

Nu är det dags att summera vinterns resa till Thailand och Kambodja. Vi ville få ny energi och inspiration och behövde en paus från vardagen, så efter en del funderande och diskussioner hemma så bestämde vi oss för fem veckors resande i Asien.

Vi har redan beskrivit vår resa i en serie blogginlägg, så det här får bli finalinlägget där jag tänkte summera turen. Vi var alltså borta i fem veckor och hann med med många olika miljöer, allt ifrån lugna dagar på stranden, myllrande stadsmiljöer till fina naturupplevelser.

Så här såg vår rutt ut: Bangkok - Ko Samet - Koh Chang - Bangkok - Siam Reap - Phnom Penh - Kampot - Chiang Dao - Chiang Mai - Bangkok.

Ko Samet - en lugn paradisö med fina stränder och avslappnad atmosfär som blev en utmärkt start på vårt äventyr.
Vår favorit på Ko Samet: Utsiktsplatsen på öns södra udde


Koh Chang - en större ö med många möjligheter till äventyr, utflykter och upptäcktsfärder.
Vår favorit på Koh Chang: Strandhäng på stranden Chai Chet där vi bodde


Bangkok - vi gjorde två omgångar i den intensiva och krävande staden Bangkok, vi kände att vi hann se de viktigaste sevärdheterna, vandra runt i stan och även få in lite friluftsliv på öarna Ko Kret och Bang Krachao.
Vår favorit i Bangkok: Matlagningskurs hos May Kaidee


Siem Reap - Till Siem Reap åker man för att uppleva Angkor Wat, det fascinerande området med tempelruiner, men själva staden var också en trevlig bekantskap.
Vår favorit i Siem Reap: Vår 2-dagars tur med guide och chaufför runt Angkor Wat


Phnom Penh - en lagom stor huvudstad som var lätt att utforska och lätt att tycka om. Staden har en viktig och mörk historia med allt som hände under Röda Khmererna.
Vår favorit i Phnom Penh: Cykeltur på landsbygden på öarna i Mekong-floden


Kampot - en charmig kolonialstad i södra Kambodja, med en skön stämning och fantastiska restauranger.
Vår favorit i Kampot: Lunch på Eden Eco Village


Chiang Dao - en bergsby i norra Thailand, med vacker natur och frisk bergsluft. Hit kommer man för att vandra, bestiga berg och ta det lugnt.
Vår favorit i Chiang Dao: Chilla vid vårt hotell Chiang Dao Nest 2 och även äta på den fantastiska restaurangen på hotellet


Chiang Mai - en storstad med en helt annan känsla än Bangkok, vi bodde innanför vallgraven som omger den gamla delen av stan. Gott om tempel och en perfekt stad att bara strosa runt i.
Vår favorit i Chiang Mai: Alla platser vi utforskade med hjälp av geocaching, och så hann vi med ett geocachingevent ocksåVi kan absolut rekommendera att ta en paus från vardagen och investera i en längre resa om man har möjlighet. Det har gett oss en massa nya intryck och ny energi som vi kommer leva på länge. Den här rutten passade oss utmärkt, vi hann se mycket utan för många och för långa transporter. Vi stannar hellre lite längre på en plats än jagar vidare till nya städer. Men nu har vi rest klart för ett tag, så 2018 kommer nog handla mer om friluftsliv och upptäcktsfärder på närmare håll.

Ska du åka till någon av de här platserna? Hör av dig så kan vi tipsa mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar