söndag 1 april 2018

Kärsöleden 6 km

Kärsöleden vid Drottningholm är perfekt för en kortare vandring nära stan. Vi valde en kylig men mest solig februaridag för vår tur. Det var gott om snö i leden, men det var upptrampat och ändå lätt att gå. Leden går längs med vattnet stora delar och i fin skog resten. Visst är man nära civilisationen och bilvägarna hörs i bakgrunden, men vi blev förtjusta i den här korta turen. Kärsöleden är 6 km men går att förlänga med ytterligare ett par kilometer genom att också gå motionsspåret.

Vi parkerade nere vid Kärsögården och gick leden medsols. Här kan man nå motionsspåret och även en frisbeegolf-bana. Första delen gick vi i skugga men så snart vi rundat udden fick vi strålande sol, men det var ändå en rätt kylig dag. Vi tog en kort paus vid grillplatsen som finns vid södra delen av ön. Efter en stund får man ett vägval, där leden blir brant kan man välja att gå en omväg över berget istället. Vi testade bägge varianterna, den branta delen var helt överkomlig.

Tillbaka till Kärsögården satte vi oss nere vid bryggorna vid badplatsen och lagade mat. Det blev en höjdarmåltid - couscous med varma tomater och oliver, röd pesto, fetaost och valnötter. När vi satte oss ner sken solen fortfarande men på ett par minuter ändrades himlen och blev först grå, sen dimmig och slutligen kom en ordentlig snöstorm. Vi fick dricka vårt kaffe snabbt och ta oss till bilen.

En mycket trevlig led som också går att förlänga för att få en längre vandring. Det går ju att ta sig till Drottningholm och fortsätta vandringen runt slottsparken. Eller göra som det här tipset som jag hittade i en blogg, börja vid Alvik och gå längs vattnet för att avsluta med Kärsöleden, det låter som en kul utflykt som vi får prova någon dag.


Leden är fint markerad med röda cirklar längs vägen

Skugga på ena sidan, men soligt större delen av turen


Här någonstans finns geocachen Stolpe - in, en av två cachar vi loggade på turen. Andra geocachen blev Green BayEnda grillplatsen vi passerade på turen


Här kan man göra ett vägval, gå längs vattnet och sen en brant stigning eller gå upp på berget i en mer långsam stigning. 


Utsikt över Drottningholm

Lunchen blev couscous med varma tomater och oliver, röd pesto, fetaost och valnötter


När vi lagade mat sken solen fantastiskt 

Och på 5 min omvandlades vädret till snöstorm, vi fick äta upp och ta oss till bilen

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar