lördag 10 mars 2018

Chiang Mai, Thailand

Efter en tur upp i bergen i Chiang Dao återvände vi till Chiang Mai för att tillbringa några dagar här. Chiang Mai gillade vi verkligen, en hyfsat stor stad med skön atmosfär. Det går en vallgrav med stadsmur runt innerstan och vi bodde innanför muren vid porten Tha Phae Gate. Vi ägnade våra dagar här med att geocacha, besöka tempel, åka på cykeltur, äta god mat och bara strosa runt i innerstan.

Här kommer några bilder som sammanfattar vår tid i Chiang Mai.

Vårt fina hotell Vieng Mantra, perfekt läge och fin miljö

Det blev en hel del geocaching i Chiang Mai, bland annat en FTF på en Whereigo cache, Chiang Mai - Reverse WiG (inte cachen på bilden). Det fanns dessutom geocachar runt hela vallgraven så det blev en bra promenad att vandra mellan geocacharna. 


Vi hann också med ett geocachingevent Night Bazaar, arrangerat av samma geocachare som vi träffade i Siam Reap, mycket trevligt!
Det finns mängder med vackra tempel i Chiang Mai, det här är silvertemplet Wat Sri Suphan (här fick inte kvinnor gå in i huvudsalen).

Vi tog också en songthaews upp till templet Doi Suthep, vägen dit var slingrig så A var rätt illamående när vi kom fram. Men det var vacker utsikt, dock rätt mycket folk...


En del shopping blev det också i Chiang Mai, här fanns väldigt många och trevliga marknader att besöka. På bilden inköps en bjällra för att använda på utbildningar och workshops. 

Vi åkte på cykeltur med Chiang Mai Bike Adventures, en lättcyklad tur på landet runt Chiang Mai. 

Även på cykelturen blev det förstås stopp vid flera tempel, här är den fyrkantiga stupan vid Wat Chedi Liem (och precis här fanns en geocache med samma namn)
Även om det är en bit att åka till Chiang Mai från Bangkok (vi valde att flyga) så var det väl värt transporten. Det var en stad med hög energi men med en charm som till exempel Bangkok saknar. Gott om sevärdheter och också flera riktigt bra vegetariska restauranger.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar