onsdag 4 april 2012

Tur till Norrtälje

Jag är påskledig idag och planerade för att åka till Norrtälje och logga den första burken i den kommunen och då samtidigt ha loggat en cache i Stockholms läns alla kommuner. Låter ju kanske inte så spännande och jag hade inte gjort någon detaljerad plan utan man "skuttar" fram mellan olika burkar och får på så sätt en massa glada eller mindre glada överraskningar.

Det jag inte räknat med var LV3:s gamla regementsområde... Sådant gillar ju jag. Inne på området låg ett antal burkar och det är kul att se hur de nu används till en massa andra bra saker.

Markörgraven på skjutbanan, går att känna igen trots all färg.

Ser ut lite som i Tintin

Vakten

Efter att jag varit runt på regementet så tog jag bilen ned till "stan" och gick sedan en GC promenad i centrala Norrtälje. Faktiskt en fin stad med fina hus och små affärer en några loggade burkar blev det.

En vacker grind till Pythagoras fabriken
Innan jag lämnade Norrtälje passade jag på att besöka LV3:s museum som öppnade först kl 12. Jag fick prata lite med några glada pensionärer som verkade driva museet, klart intressant om man har min bakgrund.

Museet
 På vägen hem åkte jag förbi några kyrkor och övergivna järnvägsstationer.

Flera små, vackra kyrkor passerades på hemvägen
Järnvägshistoria.
/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar