torsdag 5 april 2012

Nytt Omnifuel kök från Primus

Efter en del funderande så slog vi äntligen till på ett nytt friluftskök. Egentligen ganska onödigt men vi är ute ofta i skogen och har känt att det skulle vara bra att snabbt kunna värma vatten. Jag har läst många bloggar och recensioner de senaste veckorna och vi föll för Primus Omnifuel och en EtaPower Pot.

Allt levererades i två "stora" kartonger.

Det är alltid kul med nya prylar så efter frukost gav vi oss iväg för att pröva köket på Järvafältets nordvästra del. Trots att området är genomkorsat av stigar och vägar så hamnar vi på avvägar och lite "roligare" terräng.
Ska jag verkligen våga?
Målet var geocachen Molnsättra och vi kunde hyggligt lätt hitta burken efter att vi utökat sökområdet rejält. Det är ett fint kulturlandskap med öppna fält, ekar men även enstaka tallar och allt gränsar mot översjön.

 
Hur gick det då med kaffet...
Jag hade packat köket i två delar, en packväska med gryta, ta-moj och gasflaska och själva köket i en packväska. Exakt hur packning av köket ska bli vet jag ännu inte utan det får vi pröva oss till. Tillsammans vägde de båda påsarna 1,2 kg (inkl gastuben) att jämföra med mitt gamla trangiakök 1,7 kg (inkl gastuben).
EtaPower Pot till vänster och Omnifuel köket till höger.
Köket är enkelt att ställa upp och just nu kör vi med lite gamla halvfulla gasbehållare (dvs lite rester som man inte gärna bär med sig ut på fjället). Att värma kaffevattnet gick på ett kick medan vi njöt av vårsolen.

Vårt nya kök in action....
Kaffet är klart...
Det finns nästan inget som är så kul att få nya prylar...  Nu ska vi pröva köket lite mer och trolgen komplettera med en stekpanna eftersom vi gärna vill laga mat och inte äta frystorkat.

På vägen hem lyckades jag slarva bort vår GPS... men det är en annan historia.

/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar