söndag 22 april 2012

BiB 2012 och Scouternasdag

Som scoutledare så är det tacksamt att använda sig av färdiga möten, dessutom tycker våra scouter om att träffa andra scouter. Kanske är extra viktigt i en liten kår. Så vi bokade in oss på scouternas dag på skansen. Ungefär samtidigt som vi bokade in oss så dök eventet Back in Business 2012 upp och det har känts sådär.
Men det ordnade sig ganska bra.Med hjälp av Team Sparris och C som tog hand om våra scouter kunde jag och F Team Sparris tryggt lämna scouterna på skansen och sedan ge oss av mot event platsen.

En kulen och inte alltför varm vårdag på Djurgården.
Från Skansen till Event platsen är det nästan 3 km att gå så det blev en ganska rakt på promenad med några GC stopp för F. Väl framme han vi precis ladda våra GPS:er innan det stora släppet var.Precis som förra året och även vad jag trodde så var det ett kul tema med delteman för att hitta till olika final burkar.

Med häftet i hand var det bara att sätta iväg och logga burkar. Nu hade jag sällskap av F hela tiden men vi hade olika sällskap under hela tiden.

På väg mot första burken.
Undrar vad detta block kan vara gjort av?

Tänk, lejonet har jag aldrig tänkt på trots att jag sprungit förbi här många gånger.
Man är nästan aldrig ensam på event
 Efter en 10 burkar började klockan bli mycket och vi kände att det var dags att återvända till våra scouter på Skansen.Så vid ett var vi tillbaka på Skansen och letade på våra ungar där.


Scouterna hittade, Hur gör man?

Många scouter var det...
F på byggarbetsplatsen för att logga Skansens Rock and Ore Collection
 Jag och F hade ett sista uppdrag på Skansen, då vi är ekonomiska nog att inte betala inträde enbart gå in och ta Skansens Rock and Ore Collection men idag passade det ju bra.

 Kul dag, både event och scouternas dag. Med två år i rad så kanske eventet BiB 2012 nu är en tradition.

Som en sista (inte lika kul) grej idag hade vi fått p-bot!!! Min andra på två veckor och innan dess har jag aldrig de senaste 20 åren fått någon. Inte kul och inte heller denna gång vare sig "fuskade" eller ställde jag bilen dåligt (vilket jag aldrig skulle göra) men det är väl ett sätt att samla in lite extra pengar till stan.
Tråkigt och det kändes inte särskilt rättvist heller...
/CJ

1 kommentar: