måndag 28 november 2011

Nya kängor…

I september köpte jag nya kängor, de är definitivt bland de viktigaste när man är ute i skog och mark. Efter att ha gått med dem första gången skrev jag så här:
Efter 20 år och sommarens fjällsemester gick mina vandringskängor sönder. Jag har haft försvarets känga modell 90, som fungerat perfekt både när det varit, kallt, varmt och blött och innan dessa hade jag ett par Lundhags kängor som jag trivdes suveränt i. Så valet föll ganska självklart på ett par Lundhags Syncro Boot High.
Nästan nya Lundhagskängor
Så nu håller jag på att gå in kängorna, tar chansen vid varje liten promenad att gå in dem. Dagens vandring var den längsta och kängorna känns perfekta.

Jag har nu använt kängorna rätt mycket och råkade ut för ett stort missöde. På FAD:en när vi gick runt på ett kalhygge gick en spetsig pinne rakt igenom plast sulan fram och det blev ett runt hål på 3-4 mm. Trist men jag e-postade Lundhags och frågade om råd och nästa dag hade jag fått ett svar och ett förslag på lösning, imponerande. Rådet var att ta LiquiSole, sagt och gjort så fyllde jag hålet.

Reparation...

De börjar få lite patina och fantastiska att gå i.

Kängvård... med Lundhags fett
Sedan ska ju kängorna vaxas för att bli mjuka och hålla tätt, samtidigt som jag köpte kängorna köpte jag också Nikwax (inte billigt). Det har fungerat bra men jag hade föredragit en vanlig burk istället för den lilla tuben som blev rejält kletig.


/CJ


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar