lördag 19 november 2011

Äventyr 37: Kattpromenad i Väsby

Idag blev det en förmiddagstur till Upplands Väsby och en promenad tillsammans med T.S Eliot och katterna från De Knepiga Katternas Bok. Catfur har lagt en slinga med geocachar längs en 7,5 kilometers bana, precis perfekt för en halvdagstur. Varje geocache handlar om en av katterna ur boken (som ligger till grund för musikalen Cats), så vi träffade på Bustopher Jones, The Rum Tum Tugger, Old Deuteronomy  och en hel bunt andra katter.

Ett par geocachar var mysterys så det blev lite pyssel innan vi kom iväg - sista lösningen blev klar på morgonen tack vare sonen som hjälpte till! Och även dottern gjorde en insats i fredags och löste en annan av mysterierna.

Den här promenaden gick förbi trevliga platser som vi inte utforskat tidigare, till exempel Barockparken vid Stora Wäsby och vikingaskeppet i närheten. Här provade vi också på tjänsten Upplev Väsby där man kunde ringa ett telefonnr och få veta mer om platsen, bra initiativ! Om ni blir nyfikna men inte orkar ta er till Upplands Väsby så går det att ladda ner berättelserna via länken ovan och lyssna hemma, men lite fusk får det väl räknas som...
Barockparken i Stora Wäsby
Vi lyssnar på information om Stora Wäsby

En ensam blåklocka trots mitten av november"Cachingflagga" för att hjälpa vilsna cachare...

Under sista delen av promenaden störde tyvärr E4:an en del, svårt att fullt ut njuta av promenaden när man måste höja rösten för att kunna prata normalt. Vi loggade 13 cachar, men vid sista burken innan finalen så blev det en DNF. Vi är rätt säkra på att burken faktiskt är mugglad, vi såg spår av något som bara måste ha varit gömstället. Vi får se vad burkägaren svarar. Men trots att vi inte kunde logga finalen så får promenaden med beröm godkänt, en kul idé och en trevlig tur.

Som avslutning på promenaden så stannade vi till vid Army Love och åt lite lunch i solen.
Intressant utsikt från lunchplatsen

/A

1 kommentar:

  1. Efter att ha skjutsat E till Vollybollen så fortsatte jag till Upplands Väsby för att avsluta katt cachingen mha löparskor och pannlampa. Idag hittade vi de två missade burkarna och så till sist även final burken. Kul serie som nu kan läggas till handlingarna

    SvaraRadera