lördag 12 november 2011

Äventyr 36: Stjärnkväll med Renata, Primus och Brunton

Efter förra veckans höstlov med mycket action så kändes det rätt med ett lite stillsammare äventyr den här veckan. Så, då passade det bra med en inbjudan från Primus & Brunton med föreläsning av Renata Chlumska vid Stockholms Observatorium.

Det här blev tredje Primus-eventet för oss, de andra tillfällena har varit intressanta och trevliga så vi hade höga förväntningar den här kvällen också. De inbjudna var bloggare med olika former av friluftstema, så efter den här kvällen har vi nu hittat några nya bloggar att följa!

Efter mingel och piroger så fick vi lyssna på Renata Chlumskas äventyr. Jag har lyssnat på henne tidigare, men det gjorde inte så mycket eftersom hon är underhållande och rolig att höra på. Jag blir mest fascinerad av vad det är som gör att vissa människor har ett sånt behov av extrema äventyr, själv drivs jag ju mest av nyfikenhet på de små äventyren... Hennes nästa projekt är att ge sig av ut i rymden, och hon gör inte det halvhjärtat utan ger sig in i det med hull och hår för att förbereda sig så mycket det bara går, med flyglektioner. Mer på Renatas webbsida och Expedition 2.0.Favoritcitatet som jag fastnade för redan förra gången jag hörde Renata är:
Bara att ta sig till startlinjen är en seger
Det handlar för mig om att våga prova, om det sen lyckas eller inte är inte lika viktigt, huvudsaken är att man utmanar sig och vågar tänja på gränserna. Ett bra motto att ha med sig.

Efter Renatas föreläsning fick vi gå på guidad tur runt observatoriet tillsammans med en astronomstudent.  Intressant, men roligaste momentet var när guiden sa att hon inte var så intresserad av att ge sig ut i rymden, men att "någon okänd svenska har bestämt sig för att göra det". Och Renata då presenterade sig som den "okända svenskan"!

Stjärnkikaren
Eftersom det här är ett event som sponsras av Primus och deras samarbetspartner Brunton så var det förstås också lite produktvisning. Nu är jag inte så värst prylintresserad, men solpaneler för att ladda mobiler och GPS känns ju som nästa investering och Bruntons variant såg ju väldigt smidig ut. Får fundera lite på det... Vi fick med oss lite småprylar, favoriten den här gången var Bruntons minikikare som man kan ha i jackfickan när man ger sig ut i skogen. Den tror jag barnen kommer att gilla!

Paul och Jocke
Så, en trevlig och inspirerande mingelkväll får bli veckans äventyr!

/A

1 kommentar:

  1. Håller med. En mycket inspirerande kväll. Fick mig bli väldigt sugen på att planera nya äventyr för nästa år. :-)

    SvaraRadera