lördag 12 november 2011

Äventyr 35: Fumble After Dark 2011

Så var det dags för årets geocachinghöjdpunkt, Fumble After Dark, den här gången i Floda. Och det är klart att även årets äventyr måste sammanfattas på bloggen. Vi laddade upp dagen innan FAD med ett nästan ännu större äventyr, nämligen Fångarna på fortet i Karlsborg. Men den upplevelsen förtjänar ett alldeles eget blogginlägg så det kommer vid senare tillfälle.

Vi bokade rum på Nääs slott tillsammans med Team Sparris, vi bodde på Vänhem som var en del av det gamla slöjdseminariet som fanns här. Jättefint - kan varmt rekommenderas! Och inte heller helt fel att det bara låg ett par kilometer från eventplatsen. På fredagkvällen värmde vi upp med att testa de nyinköpta pannlamporna och logga några cachar runt slottet, annars blev det en tidig kväll för att orka med lördagens happening.


Vänhem, Nääs slott
Vi tog bilen till eventkoordinaterna och parkerade utanför Nova-hallen. En kort promenad senare var vi vid skolan där eventet höll på att starta. Vi registerade oss, lyssnade på öppningstalet och gav oss av till första föredraget med Jan Jörnmark. Övergivna platser är ju fascinerande och Jan berättade om förfallet i Detroit, mycket intressant. Även om vi kanske inte blev så lockade att besöka just den platsen... Sen lyssnade vi även på de svenska reviewerna och en tjej från RAÄ som pratade om tjänsten Platsr, som säkert kan vara till hjälp för att hitta nya geocachingplatser. 
Strax dags för starten
Det blev lite inköp i geoshopparna, barnen köpte nya coins och självklart blev det ett tjusigt Sverige-coin också, få se om vi vågar släppa ut det i USA eller om det är för fint för det... CJ köpte två signerade böcker av Jörnmark, Övergivna platser 1 och 2.

Sen var det äntligen dags för kvällspasset! Vi hamnade rätt långt fram i kön till koordinatladdningen så vi kom också iväg tidigt. Tillsammans med Team Sparris så hade vi en bra plan, vi valde att gå i de sektorer som  hade flest  mysteries (= roligaste burkarna). Och det valet visade sig vara helt rätt, speciellt när man har läst lite besvikna loggar och foruminlägg. Men vi blev inte besvikna, vi hittade några riktigt roliga burkar:

  • The Safe - reflexbana och sedan ett "kassaskåp" som skulle forceras
  • The downspout - favorit i repris som engagerade juniorerna
  • The knotted mystery - klockrent med knopmystery när vi hade inte mindre än 6 scouter med oss!
  • Simon says - här stod ett par och bankade helt ostrukturerat, tills jag kunde förklara leken för dom... Har precis jobbat med en mystery som just är ett Simon says spel så jag kände att det  här var min hemmaplan! Återstår nu bara att lösa den envisa mysteryn...
  • Home theater - gulligt dockskåp med TV
  • Playstation - gigantiskt labyrintspel som alla 4 juniorerna hjälptes åt att fixa
  • The Bar - och så förstås baren med varm glögg, dessutom i år med alkotest :-)
Kan vi kombinationen till kassaskåpet?
Vart ska vi gå nu?
Gott med glögg
Bra samarbetsövning!
Vi samlade ledtrådar och kunde logga tre sektorfinaler. Dessutom blev vi FTF på en av finalerna - dessa burkar ligger kvar efter eventet också så det kändes extra bra! Priset blev ett tjusigt Signal-coin! Inte lika bra som en GPS (det lottades ut tre tror jag) men roligare pris än camping4us som vann ett års medlemskap i Intresseföreningen Geocaching i Sverige ;-)

daBjorks, camping4us, TeamSparris och Team Vildmark vilar efter nattliga äventyr...

Det vi saknade mest var att det inte var någon fysisk loggning av cacherna. Förra året användes "orienteringspinnar" och då kändes det roligare att logga, man kunde se exakt hur många man loggat mm. Nu  när det bara var plastbitar så blev det lite snopet när man kom fram. Dessutom, när man redan hade tillräckligt många ledtrådar till finalerna så kändes det helt onödigt att gå till de vanliga cacherna. Men det kan säkert trimmas till nästa år. För fler FAD-besök blir det helt säkert - få se hur länge vi kan få med oss juniorerna men de verkade nöjda med årets äventyr.

Stort tack till alla arrangörer som lagt ner så mycket tid och kraft på det här eventet!

/AInga kommentarer:

Skicka en kommentar