torsdag 2 juni 2011

Östgötatur

Lite dåligt samvete hade jag när jag lämnade familjen i Sollentuna på söndag eftermiddag och satte av mot Åby i Östergötland. Att åka raka vägen är ju inte riktigt min grej så jag passerade snabbt Stockholm och Södertälje för att sedan svänga av mot Järna vattentornet. Långsamt, långsamt fortsatte jag sedan mot Sparreholm för att där svänga söderut och ta Höögarnas cacher vid busshållplatserna ned mot Nyköping. Förutom busshållplatserna som mest blir lite av statistikhöjare så stannade jag på några fina platser som Sigridslunds Skola, Top of OXBRO och Kyrkor runt Båven #7: Björnlunda.
.
 I Åby träffade jag sedan L i Team Garbo och vi gav oss ut för att leta efter en av de cacher han inte kunnat hitta vid Åby station. ”Experten” från storstan plockade fram burken på 10 sekunder (tur?!). För en 35 år sedan var detta område min lekplats och alldeles i närheten av cachen fanns en gammal källare vi brukade hålla till i.  En annan fin ny Åby cache var Faster, kul att några orkar göra dessa gömmor.

Innan jag hämtade upp några kollegor på Linköpingsstation tog jag ytterligare en liten GC tur. Bla hittade jag och lyckades öppna cachen IQ Box. Efter arbetet på måndagen i Motala åkte jag ned till Råssnäs och bytte om till oömma kläder. Sedan började en lång och mödosam återresa till huvudstaden via en massa cacher. Nu blev det mer traditionell geocaching med små korta stopp och olika typer av burkar och platser. Som vanligt med geocaching så får man se massor av olika ställen som man aldrig hade fått besöka annars. På gott och ont...

Det är bara att följa bil GPS:en...
Dagen bästa cache blev Göta kanal eller Vem drog ur proppen? som gjorde att man fick tänka på hur Hollywood hjältarna känner sig när de krupit in i smala gångar och vattenmassorna är på väg att dränka dem. Som tur var händer ju detta enbart på film.Förutom gömman så blev det några kilometers promenad längs Göta kanal bara det är fantastiskt fint och besöket vid Kaffe med dopp kan rekommenderas.

Fin promenad längs kanalen
In där?
Efter att ha passerat Malmslätt knappade jag in hem koordinaterna i bil GPS:en och for hem med en lista på 66 cacher att logga. Nu återstår det bara 3 cacher för att vi ska nå 4 000.... Undrar vilken cache det ska bli?

Skymning över Östgötaslätten
/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar