torsdag 9 juni 2011

På tur i en kohage...

Idag på morgonen gjorde jag en kombinerat motionspass och GC tur till Knivsta. Igår löste jag den inte allt försvåra mysterien Trunsta Träsk. Det visade sig dock att lösningen av mysteriet var lättare än att hitta cachen. Tyvärr var finalplatsen redan ockuperad av fågelskådare och mina små spaningsförsök syntes inte någon burk till. Det får bli ett återbesök, vilket inte gör så mycket då det var en fin plats och en vacker kohage.
Trötta(?) kor i en vacker hage!
Dagens andra cache Elljusspåret misslyckades jag också med att hitta trots ett intensivt letande. Med två DNF:er förflyttade jag mig till Spakbacken, parkerade bilen vid Spakbacken 1 och gav mig sedan ut på en skön löptur kombinerat med geocaching. Det var en lagom lång och varierande rundtur med enkla geocachar som låg med några hundra meters avstånd. Det var i princip enbart på ett ställe Spakbacken 3 som jag fick leta en stund. Det var fina stigar och vägar hela vägen runt.

Häftig myrstack och en fin tallskog vid cachen Stubben.

Som en bonus cache på hemvägen gjorde jag ett stopp vid Hönsgärde gravplats. En fantastisk plats, där lukterna, ljuden av fåglarna och det vackra hag landskapet med de gamla enarna skapade en perfekt kohage. Och inget är väl härligare än en försommarmorgon i en Svensk kohage, dagens andra hage faktiskt.

/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar