torsdag 2 juni 2011

Äventyr 11: Edsviken runt på cykel

Så var det äntligen dags för ett äventyr på cykel! Den manliga delen av teamet befann sig på scouthajk och yngste medlemmen prioriterade kompisar - så det blev A som ensam gav sig iväg på lördagens äventyr.

Jag hade länge planerat att cykla Edsviken runt eftersom det verkar vara en lagom lång tur runt 25 km med bra cykelvägar längs vattnet. Och vilken tajming - plötsligt kom det ut en serie geocachar runt Edsviken och då blev det ännu större anledning att komma iväg.

Jag bryr mig inte om att beskriva i detalj hur man bäst tar sig runt Edsviken med cykel, för det är det redan andra som har gjort bättre - till exempel den här beskrivningen Edsviken runt motsols. Fast jag åkte medsols och började vid Edsbergs slott, alltså vid den norra spetsen av Edsviken. Sen åkte jag kanske inte alltid den mest optimala vägen, men jag tror det blev rätt i de allra flesta korsningar. Turen gick ungefär så här - det är inte en exakt rutt utan en efterkonstruktion.


Visa Edsviken Runt Cykel på en större karta

Det här blev en ganska lugn tur med många stopp - för att äta lunch, fika & leta geocachar. Eftersom det var premiär för säsongen för lite längre cykling så var det rätt bra med en mjukstart. Cykelvägen är varierande, oftast  längs vattnet och ibland upp från stranden och in mot bebyggelsen. Någon sträcka behöver man gå där det inte är tillåtet med cykel, men det var rätt skönt att sträcka på benen ibland.

Jag tog en paus vid en vacker klippa vid Kevinge strand med utsikt över Ulriksdal och åt min LCHF lunch med ägg, parmesan och tomat!  Strax innan stoppet hade jag missat en cache - Scouting i Danderyd #3. Här blev jag distraherad av en nervös ung man som cirkulerade runt mig. Kan det ha haft något samband med de två helrör som jag hittade istället för en burk? Så fort jag cyklade vidare så begav han sig dit i alla fall...

Strålande vacker dag
Vid Ulriksdals slott parkerade jag cykeln och tog en skogspromenad. Jag valde absolut sämsta vägen till cachen Karpdammen. Men sen strosade jag runt en stund innan jag hoppade upp på cykeln igen.

Får vid Ulriksdal
Fina cykeln parkerad
Mot slutet av turen fikade jag vid Tegelhagens strandpromenad. Här satt jag mig på en bänk och plockade fram GPS:en och insåg sen att jag satt 5 meter från cachen :-) Efter det här stoppet så hade mobilen laddat ur sig, det drar oerhört mycket batteri att använda GPS i mobilen.... Så då fick jag strunta i de cachar som fanns kvar längs rutten och cykla hemåt istället.

Tegelhagens Strandpromenad
Den här turen gör jag definitivt flera gånger, en lagom motionstur med vackra platser och varierande väg. Dessutom så finns det rätt många geocachar kvar, eftersom jag missade en del den här dagen! Kanske får sällskap av någon annan i teamet nästa gång.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar