torsdag 2 juni 2011

Äventyr 12: Grillkväll

Hmm, kan en grillkväll räknas som ett vardagsäventyr? Jodå det tycker vi! Speciellt när grillkvällen var utomhus med friluftstema tillsammans med Jonas Borssén och Primus. A var med på ett liknande event i vintras när vi lagade mat på gasolkök i snö och mörker, men den här gången var det en strålande försommarkväll.
Jonas Borssén bjuder på grilltips
Jonas Borssén lärde ut sina bästa knep om grillning, speciellt vad man kan tänka på när man har med sig mat ut i naturen för att grilla. Vi lagar ju mat ute en del, men när vi grillar ute i naturen så blir det mest korv&bröd så det här gav en del ny inspiration. Efter Jonas tips så var det dags för oss deltagare att prova på att grilla. Vi lagade mat på Primus gasolgrillar Vidar BBQ som fungerade utmärkt att  laga på.

Från www.primus.se
Jonas hade satt ihop recept som var annorlunda men lättlagade. Det blir ju lätt lite rutin i grillning och samma rätter som hamnar på grillen varje gång. Men nu har vi många nya tips. Vad sägs om Grillad endivsallad med valnötter och gorgonzola? Eller Grillat Sidfläsk med glaze? Och Tortillaklämmorna med ost och rödlök var perfekta som lite förrätt.


Dags att laga mat

Endiver grillas

Alla grupper gjorde två rätter var så det var sen en stor buffé som dukades upp - underbart gott! Och trevligt att mingla med andra friluftsmänniskor, en blandning av proffs och glada amatörer som vi.

Naturligtvis bjöd Primus på lite nyheter också - bland annat en produktnyhet som vi får vänta att avslöja tills presskonferensen i sommar. Vi får återkomma då!

Demonstration av produktnyheter

Lite sugen på en grill blir man allt ändå... Det vore ju toppen att ha i bilen som alternativ till engångsgrillar när man är ute och badar eller bilar. Vi får väl se... Men ikväll blir det grillade kamben - som var ett av Jonas tips! Hoppas det blir så gott som Jonas lovade :-)

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar