lördag 30 juli 2011

Äventyr 20-21: Kungsleden Nikkaluokta - Saltoluokta

Så har vi klarat av sommarens höjdpunkt, att vandra Kungsleden mellan Nikkaluokta och Saltoluokta. Vi är nu hemma och har vilat upp oss, tvättat, sorterat kort och är redo att sammanfatta upplevelserna. Och det var så mycket äventyr att det får bli ett dubbeläventyr att rapportera om!

Vi har träffat många spännande människor längs vägen och fått tips på andra vandringar som vi är sugna på. Kanske blir det den södra delen av Kungsleden nästa gång, eller så ger vi oss ut i vildmarken längs Padjelanta-leden... 

/A

3 kommentarer:

 1. Daniel Takayama30 juli 2011 kl. 21:57

  Tack för en trevlig rapport! Man blir sugen att ge sig iväg dit själv. Nu är vi precis hemkomna från eget fjälläventyr med dagsturer från Grövelsjön. Perfekt ställe för att ha med lille sonen ut på fjället. Det blev ett gäng bra geocacher loggade. :-)
  D/T
  Daniel

  SvaraRadera
 2. Skall bli kul att läsa om! ag har kommit en bit på bloggandet om vår vandring i södra kungsleden, hoppas få klart det i morgon. Tält och systemkamera var tungt ;)

  SvaraRadera
 3. @Daniel - kul, Grövelsjön har vi faktiskt aldrig varit vid. Den sträckan vi gick längs Kungsleden funkar bra med barn (i alla fall lite större) eftersom man kan bo i stugor hela vägen. Vi såg några barnfamiljer med små barn (runt 5-6 år), men de hade då tält och gick lite kortare dagsetapper.

  @blaufish - jag såg er blogg, lite sugna på Södra Kungsleden till nästa år så jag ska läsa! För mycket mat är också tungt...

  SvaraRadera