lördag 30 juli 2011

Etapp 3: Singi - Kaitumjaure

Den tredje etappen på vandringen, 13 km till Kaitumjaure, blev nog också favoritetappen. Vi hade skönt och klart väder och sträckan var väldigt vacker med utsikt och vidder hela dagen. Vi gick i dalgången hela dagen och tog gott om pauser. Lunchen blev tunnbrödsrulle med Bullens pilsnerkorv som vi köpt i Kebnekaise. Återigen mycket lyxigt! 
Dagens vy
Förfallen kåta
Tunnbrödsrulle går utmärkt att laga på fjället
Alla dessa broar som är en utmaning för teamets höjdrädda grabbar

Sista delen av sträckan så ändrar lanskapet karaktär och man går längs en ravin fram till stugplatsen vid Kaitumjaure. Här tog vi kaffepaus ute på en bänk - det var nog en av de vackraste utsikterna vi druckit kaffe vid! Mycket folk i stugorna, men inte fullbelagt.

Utsikt från kvällskaffet
Vi kom fram rätt tidigt så vi hann med en badutflykt. Vi hade hört rykten från andra vandrare om en sandstrand, men vi lyckades inte hitta den men kom ändå ner till vattnet och fick skölja av oss efter vandringen. På väg hem från badet fick vi syn på en av de beryktade älgarna vid Kaitum. På kvällen blev det fredagsmys med chips och öl från den lilla butiken. Som ni hör så går det ingen nöd på oss!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar