lördag 11 december 2010

På väg mot Asien

Så börjar det dra ihop sig till vår vinterresa till Asien! Vi ska försöka hålla er informerade här via bloggen - det blir väl en mix av både resereportage och geocachingäventyr.

Reserutten ser ut så här:
 • Hong Kong - sightseeing, shopping och geocaching på schemat. Vi kommer att sammanstråla med Sthlm Greystones för lite vandring och ett gemensamt geocachingevent Say hello to Sweden!
 • Saigon - kort stopp för vidare färd mot kusten.
 • Mui Ne - här firar vi julafton och här blir det mest vila, sol och bad. Dåligt med geocaching så det får bli andra äventyr istället!
 • Saigon - tillbaka för lite mer utflykter runt Saigon. Det som står på schemat hittills är Cu Chi tunnlarna och eventuellt en tur längs Mekong-floden. Men vi får väl läsa på lite mer på vägen dit och se vad vi hittar på! 
Här är en instruktionsfilm som vi studerat noggrant för hur man bäst går över gatan i Saigon! Tack för tipset Maria! Vi ska rapportera om det funkar...
Vi har inte riktigt packat klart, men vi känner nog ändå att det mesta är hyfsat under kontroll. Pass & biljetter framtagna, trasiga tänder lagade och GPS:en laddad. Tanken är att resa med liten packning så vi kan shoppa på plats! Om någon har något tips på sånt man absolut inte får missa så hör av er! 

Vi hörs om några dagar när vi är på plats på Salisbury YMCA i Hong Kong!


/A

4 kommentarer:

 1. Att gå över gatorna i Saigon är ingen lek... Bara gå på, alla scotrarna viker av. Tyvärr är det inte särskilt mycket Cachar varken i Saigon eller Mui Ne.I Mui ne missade vi alla helt, missa inte fotvandringen i Fairy Streams eller sandsurfingwn i sanddynerna, även hamnen är intressant. Blev bara en virtual cache vid Cu chi och en i Saigon för oss... Vi tog den i elskåpet ;-)
  Barbacue Garden i Saigon tyckte vi var en schysst upplevelse matmässigt, Vietnamesiskt kombinerat med att ni lagar er egen mat... I övrigt njut av alla färska vårrullar!!
  Vi var också i Mekong deltat,åkte båt ut bodde över i en fruktodling och åkte sampon, åt grillad rismus och upplevde enormt mycket, Missa inte den goda rambutanfrukten, den som har "skägg", hoppas ni får en bra resa, vi planerar att försöka åka till vietnam igen!
  När det gäller Hong Kong missa inte the Peak!! En del åker över till Shenzhen (Kina-sidan) också men enbart för att Shoppa billigt kinesiskt, några "nöjesparker" finns där också men inga Måsten.
  Familjen "Svejs" är avundsjuka...

  SvaraRadera
 2. Nu kollad vi upp ert event i Hong Kong... Ni har planerat allt viktigt i Hong Kong ser vi..., hoppas ni får det bra.. Att resa är som en bok, att stanna hemma är som att enbart läsa först sidan ;-)
  //Svejs

  SvaraRadera
 3. @Svejs - tack för alla tipsen! Nej vi har också insett att Vietnam inte blir så mycket geocaching - men vi ska väl inte bli sysslolösa för det ;-) Eventet i Hong Kong blir ju inte så välbesökt, men det känns ändå kul. Finns lite reklam för det på Geocaching Hongkong på Facebook också!

  Vi fortsätter rapportera - nu är det bara ett drygt dygn kvar innan vi lyfter!

  SvaraRadera
 4. Det här kommer att bli spännande att följa - inspiration inför egna äventyr kan tänkas. Och gå bara över gatan vid grön gubbe. Lycka till!

  SvaraRadera