fredag 31 december 2010

Ikväll är vi bjudna på new year's party

Idag blev vi inbjudna till nyårsfest av hotelldirektören, Nguyen Duc Thong, på vårt hotell. Ska bli kul och definitivt anorlunda! Som tur är så är det "casual dress" för jag har inte med mig något annat.

Inbjudan till nyårsparty

Vi får en engelsk morgontidning varje dag och idag stod det att i Saigon skulle man ändra fattighetsbegreppet från 1/1-2011. Den nya gränsen var 38$ i sammanlagd månadsinkost för ett hushåll. Enligt tidningen skulle det betyda att 700 000 Saigonbor är fattiga. Kommunistpartiets mål för 2011 är att minska fattigdomen med 2% per år, vilket jag tycker låter som en väldigt låg ambitionsnivå. På gatorna i Saigon finns det ganska få bilar men de som finns är till 99% lyxbilar. Antagligen är det extremt stor skillnad på de som tjänar mest och minst. Idag köpte jag en karta över Saigon för 40 000 Dong (ca 14 kr) av en äldre dam som tröstlöst gick runt bland turisterna med en jätte(tung) packe tidningar. Det var definitivt ett överpris men hon behövde nog pengarna.
A och E på promenad i Saigon.

Dam vi köpte Saigonkartan av i samspråk med en frukostförsäljerska.
Nu på förmiddagen gav vi oss iväg och beställde en resa till Cu Chi tunnlarna imorgon en turistfälla? man måste göra här. Det är svårt att gå runt i stan då det är massor av folk överallt och trottoarerna mer eller mindre är fulla av mopeder, affärer, folk och allt tänkbart annat. Vi har blivit allt duktigare på att korsa vägarna även om det nog är lite farligt... Även om man bara ska gå 500 meter fågelvägen så blir man helt slut och man får stanna ofta och dricka på alla små kaféer som finns längs vägarna.
 
Drickapaus i Saigons värme och puls
CJ och C har ägnat sig åt att köpa ryggsäck och kolla lite på resväskor. Det blev en North Face för 60 spänn bara 10% av priset hemma. Priserna för resväskor är minst lika bra. C har köpt några billiga DS spel. De är ju kopior och kostar några tior mot det 5 dubbla hemma. Men vi har ju köpt så många dyra spel så Nintendo har ju ändå fått massa pengar av oss. Så vi har inte så dåligt samvete...

E och A har köpt lite kläder och de beställde bla en vietnamesisk klänning till E, ska bli kul att se när den är klar.

E hos skräddaren
Nu har vi gått tillbaka till hotell för att vila lite innan vi tar nästa runda på stan och kastar oss ut i nyårsvimlet.

/CJ


1 kommentar:

  1. Kul att läsa hur ni har det. Det verkar vara en fantastisk resa! Ser fram emot att höra mer när ni kommit hem.

    Stort grattis på födelsedagen, Casper!

    Hälsningar familjen Karlsson

    SvaraRadera