torsdag 16 december 2010

Uppvärmning i Hong Kong

Så är vi nu på plats i Hong Kong efter en helt okej resa. Vi blev lite oroliga i München när det blev snöstorm och startbanorna stängdes... Det var ju precis vad som hände i vintras i Florida när vi blev fast i New York... Men den här gången löste det sig och vi kom iväg. Nu har vi spenderat ett par dagar i Hong Kong - och vi börjar vänja oss vid tidsomställningen. Hong Kong ser ut ungefär som det gjorde för 17 år sedan när vi var här sist, möjligtvis är det lite fler och lite högre skyskrapor.

Vi bor på Salisbury YMCA, ett bra hotell med toppenläge precis vid spetsen av Kowloon. Killarna har ett standardrum och tjejerna lyxar till med "partial harbour view" vilket innebär att man kan se en del av Hong Kong öns skyline från fönstret.


Utsikt från rummet på Salisbury YMCA - dock lite dimmigt

De första dagarna har varit lite kyliga och det har kommit lite duggregn, så vi har valt att göra lite kortare utflykter. Igår tog vi Star Ferryn och utforskade delar av Hong Kong ön. Vi hittade en bra broschyr med förslag på promenader från turistbyrån på Discover Hong Kong. Så vi använde den som inspiration och gjorde sen förstås lite egna avstickare. Några försök att logga geocacher blev det också, men inte så mycket tur den här dagen. Mycket "stealth required" och tonvis av folk som är nyfikna på blonda turister gör inte saken lättare... Enda cachen för dagen blev Bing Tau Gardens i Hong kongs zoologiska och botaniska trädgård. Parken var en positiv överraskning och ett välbehövligt avbrott från stadslivet - många djur att titta på!

Äntligen en burk!!
Annars strosade vi omkring bland märkliga butiker och bara tog in omgivningarna - lite lätt groggy från jetlag så räckte det bra för första dagen! Men vi hann ändå med ett dopp i hotellets pool på kvällen innan middagen...

Dag två var egentligen tänkt för CJs bunkervandring, men eftersom det var rätt kallt så ändrade vi planerna - tänk så flexibel min man är ;-) Istället gjorde vi repris på första dagen - fast den här dagen var det Kowloon som vi utforskade. Eller närmare bestämt Mong Kok området med myllrande marknader av olika slag. Vi shoppade en del julklappar, men tyvärr är vi inte världsbäst på att pruta...

Seriös julklappsshopping
Barnen föredrog dock shopping centret Langham - som var ett av de större och finare vi varit i. Men till CJs förtret så blev det inte så mycket geocaching den här dagen heller. Så när tjejerna började tröttna så tog han med sig sonen på geocachingutflykt. Och han fick logga sex cachar - favoriterna var King's Park och Blackhead Point.

Sista punkten på dagens agenda var att träffa Sthlm Greystones för middag! Mycket trevligt - och vi finslipade på planerna inför lördagens event. Det ska bli kul att utforska The Peak och förstås också lite spännande att träffa lokalbefolkningen :-)
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar