tisdag 21 december 2010

Lantau Island

Vi mötte upp Anna och Niklas i Sthlm Greystones inne på Kowloon. Vi åkte sedan tunnelbana ut till Tung Chung. Därifrån tog vi sedan den lättaste vägen med linbanan ut till den stora Buddhan Tian Tan Buddha vid Ngong Ping. Idag var första dagen på resan då det var riktigt varmt så några kostade på sig shorts. Efter lite köande kunde vi till sist gå ombord på i vår standardkabin – vi valde bort varianten med Swarowski-kristaller... Resan tog 25 minuter och bjöd på en fantastisk utsikt. Till och med de höjdrädda grabbarna uppskattade resan.

Ngong Ping 360

Ute vid Ngong Ping ledde en shoppinggata fram till själva statyn via en konstruerad kinesisk by och det tar ju bort lite av känslan av den gamla buddastatyn. Vi passade på att ta en kaffe och glass innan själva statyn besöktes. Där kunde vi sedan logga tre cacher på i princip samma plats Lantau, Fung Wong Shan och The Tian Tan Buddha.

Skidåkning på Lantau


Vi bestämde oss sedan för att gå på stigen tillbaka till Tung Chung och tunnelbanan. Vi köpte lunchmatsäck och gav oss sedan ut på stigen. Första geocachingstoppet blev ganska direkt och några av oss klättrade upp på en liten topp och loggade letterboxcachen Wishing Shrine.

Tian Tan Budda från håll

Sedan gick vi tillbaka på den jättefina stigen som var en blandning av betongväg och träspångar/trappor. Vägen gav en magnifik utsikt över landskapet och gick varierande upp och ned. Efter halva vägen tog vi en lunchpaus och åt ”världens” godaste smörgåsar (enligt E) med utsikt över flygplatsen.

Lunch

På vägen passerade vi cacharna Tung Chung Lookout och Tung-O Ancient Trail - San Tau Village som vi bara var tvungna att ta. Väl nere i Tung Chung fanns en bunkercache Tung Chung Fort som CJ och Anna i Sthlm Greystones bara måste ta. Det var ett fint litet fort och en kul cache.


Vi avslutade dagens vandring med att låta C hitta en nano på torget vid tunnelbanan som efter en kort fika blev slutet på den här dagen. Klart sevärt och en bra utflykt som vi kan rekommendera!

/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar