fredag 17 september 2010

Rapport från Rösjöeventet

Så har det nästan gått en vecka sedan Rösjöeventet och det är dags att sammanfatta intrycken. Och det går väl inte att säga något annat än att det blev en succé - det var definitivt en av årets roligaste dagar för oss! Allt klaffade precis som det skulle - många glada människor, cachar som låg där dom skulle och riktigt bra höstväder. Och vi fick logga vår 3000:e cache!!

Rösjön och event på gång!
Vi var där tidigt på morgonen för de sista förberedelserna och runt halv tio började de första deltagarna hitta till platsen. Eftersom det var lite grått och disigt på morgonen så tände vi brasan direkt när vi kom - vilket höjde mysfaktorn! Vi insåg redan kvällen innan att det kritiska momentet skulle vara att ladda in koordinaterna i alla GPS:er, nu var nämligen "Will attend" listan uppe på en bra bit över 80 team... Men vi fick hjälp av ekhoc (som kom med färjan från Åbo), wellners och niebustgaard med extra datorer och laddningshjälp. Så vi drog igång laddningen strax efter att alla kommit så när startskottet gick vid 10.45 hade vi klarat av nästan alla.
Team Vildmark hälsar alla välkomna (bilden lånad av Lintott)

Efter en intensiv morgontimme så bredde sen lugnet ut sig en stund medan alla spred ut sig i skogen. Vi hade bestämt oss för att hänga kvar runt eventplatsen eftersom vi visste att folk skulle komma in även senare under dagen. Barnen sprang iväg och tittade lite på när våra mysterycachar loggades - Vatten och vin samt Hör du musiken? som blev riktigt lyckade och roliga! Här använde vi för första gången attributet "Field puzzle" för att visa att det är en mystery som kan lösas på plats.
Field puzzle
Vissa var nog ute hela dagen men de flesta återvände efter ett par timmar för att grilla korv och umgås lite. Så det var gott om folk runt brasan hela dagen. Och alla verkade nöjda och belåtna. Vi hade försökt att göra blandade cachar och visa på lite olika kreativa lösningar, och det verkade uppskattat!

Hungriga cachare
Vi återkommer med mera statistik senare - men jag skulle tro att lördagen landar på drygt 1500 loggar allt som allt. Och kanske runt 135 personer (om jag räknar med 1,5 person i snitt per team) - galet mycket folk :-) Sen var det många som återvände på söndagen eller under veckan för att logga de cachar som de inte hann med. Även många som missade eventet som har gått rundan under veckan, och jag räknar med att det blir ännu fler till helgen! Det är nog faktiskt redan dags att gå ett maintenance-varv och titta till loggarna och cacharna - vissa har ju fått mer än 80 loggar redan!! Men som sagt var - mer statistik kommer när CJ gjort en sammanställning.

Så, vad skulle vi göra annorlunda? Det mesta klaffade faktiskt riktigt bra, men några små detaljer skulle vi nog  ändra på till nästa gång.

  • Släppa cacharna tidigare på dagen. Vi väntade till efter lunch, men vi borde ha släppt dom i samband med startskottet. Det blev nämligen lite struligt för dom som cachade med iPhone eller annan mobil. Tänkte inte på det... 
  • Namnlappar. Vi pratade om det men bestämde oss för att strunta i det av någon anledning. Men nu när jag sitter och läser loggar och försöker komma ihåg vilka alias som hörde ihop med vilka ansikten så blir det lite rörigt. Namnlappar på eventet hade kanske hjälpt till lite. Fast vi passade på att tillverka egna namnlappar med lamineringsmaskinen - blev supersnyggt :-)
Tack allihopa för en trevlig lördag! Om ni går in på eventsidan finns det ännu mer kort att titta på - tack alla ni som laddat upp bilder! 

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar