måndag 20 december 2010

GC-event avklarat!

Vi har nu klarat av ett lyckat geocachingevent i Hong Kong - Say hello to Sweden! Vi tyckte det skulle vara roligt att få träffa några "locals" och när vi insåg att geocacharna Sthlm Greystones också skulle vara i HK samtidigt så var det bara att slå till. Tanken var att träffas en stund och sedan gå på geocachingtur och kanske få med oss några på turen.

Någon vecka innan eventet så marknadsförde jag eventet på Facebook på gruppen Geocaching Hongkong. Och då skapades ett event även där! King Lee skapade dessutom ett "pre-event" och erbjöd oss att gå tillsammans med honom upp till The Peak. Kul!

Så på lördagsmorgonen letade vi oss fram till samlingsplatsen utanför skyskrapan "The Centre". Där väntade King Lee och ytterligare en cachare dök upp - och så den svenska delegationen med sex geocachare. Vi delade upp oss - några gick uppför backen och några valde spårvagnen - Peak Tram.

Eventdeltagarna på väg uppför berget

Uppe på backen gick vi till restaurangen The Peak Lookout och ytterligare cachare dök upp på plats där. Det var ett internationellt gäng - 2 från Hong Kong, 2 från Indonesien, 1 från Filippinerna och 6 från Sverige. Det blev en trevlig lunch med geocachinghistorier, TB/coin loggningar och god mat.

Glada eventdeltagare!

Loggning av TBs och geocoins

Efter lunchen så var planen att ta en promenad runt The Peak och logga lite cachar. De flesta i gänget hade redan loggat cacharna där, men de gjorde oss sällskap en bit runt. Lite hjälp fick vi, men bara lite lagom... Efter en stund delade vi på oss - de övriga skulle logga en cache en bit bort medan vi svenskar fortsatte promenaden. Och det blev ytterligare två cachar loggade på väg tillbaka till The Peak.

Nästan hela gänget högst upp på The Peak - eller Almost The Peak...

Även HK har sina LPC-cacher
Fantastisk utsikt!
Jag tror alla var nöjda och glada efter eventet! Våra HK-gäster var väldigt sociala och vänliga och jag tror de uppskattade dagen också! Så, om någon annan har planer på att åka till Hong Kong så kan vi rekommendera att ta kontakt med geocaching-community där - de tar bra hand om er!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar