måndag 28 februari 2022

Utflykt till Eskilstuna

Vi uppskattar verkligen våra utflykter i närområdet och trakten runtomkring, som ett sätt att få in lite äventyr i tillvaron på ett smidigt sätt. Under trettonhelgen valde vi att ge oss av till Eskilstuna för några dagars utflykt, en dryg timmes bilresa men genast bjöds vi på nya perspektiv. Först bokade vi ett Airbnb en bit från stan men vi ångrade oss och bokade ett rum på hotell mitt i stan istället. Om vi nu skulle utforska Eskilstuna ville vi få lite mer city-känsla. 

Eskilstuna ligger bara 40 min från Västerås, där A växte upp och 1,5 timme från Norrköping, CJs barndomsstad, ändå har vi knappt besökt stan innan. Så nu har vi fått en helt ny och varmare relation till den här staden. Vi hann med både vandringar och friluftsäventyr och tid att strosa runt i stan. Vi samlade på oss några favoriter under vår utflykt som Rademachersmedjorna, Gamla staden, Munktellmuséet,  Sörmlandsgården och ReTuna. Vi hittade trevliga ställen att äta och dricka, en favorit blev Eskilstuna Ölkultur. Vi fick ta en tur till Systembolaget dagen efter för att köpa på oss fler av de här lokala ölsorterna. Det är vår favorittyp av souvenirer att köpa, lokala delikatesser. 

Eskilstuna har också en del fina vandringar och vi har redan tidigare bloggat om de platser vi besökte:

Här kommer en kavalkad med bilder av några av våra Eskilstuna-favoriter:


Eskilstuna Ölkultur


Sörmlandsgården, vi kom dit efter ett ordentligt snöfall så landskapet var vintrigt vackert

Fint att strosa längs Köpmangatan i Gamla stadenRademachersmedjorna - så här års är öppettiderna lite sporadiska men det var vackert att strosa runt och titta på utställningen om människorna som levde här på 1600-talet


Munktellmuséet blev en favorit! Trevliga guider i form av pensionärer som tidigare jobbat i fabriken, vi fick ta del av både fakta och anekdoter som gav liv till maskinerna vi passerade
Efter vår tur till Eskilstuna fick vi kryssa ytterligare FYRA platser i broschyren 50 utflyktsmål i sörmländsk natur, nämligen Sundbyholm, Sigurdsristningen, Sörfjärden och Rademachersmedjorna. Nu är vi precis halvvägs, 25 platser besökta. 


/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar