lördag 6 februari 2021

Frösjön runt, Gnesta

Vi letade efter en kortare och enklare vandring i närområdet och fastnade för att gå Frösjön runt i Gnesta. Det tipset kom upp i en sökning när jag hamnade på Sagolika Sörmlands Facebook-sida där de hade lagt upp en karta. Så, det blev den här lördagens utflykt. 

Vi utgick ifrån södra delen av sjön och parkerade längs vägen nära Gustafsviks Café. Första delen går ner mot vattnet förbi tågstationen för att där ansluta till Sörmlandsleden etapp 13:1 som vi vandrade på en tälttur för några år sen. Den här gången ägnade vi lite mer tid åt att utforska området kring Frustuna kyrka och de fina husen vid Frustunaby. Det är idag en scoutgård som går att boka via scouterna. 

Vägen norrut var när vi vandrade här sist lite jobbig eftersom vi fick gå på stora vägen en bit, men nu har man byggt en grusstig vid sidan om så det kändes säkrare. Vi vek av mot Kattnäs kyrka och sen lunch vid Klämmingsbergsbadet. Efter badplatsen så lämnade vi Sörmlandsleden och fortsatte vägen som rundar sjön, här går man på smala vägar genom stugområden och sen fram till Sjundavägen tillbaka mot Gnesta. Vi hade missat reflexer och var lite nervösa att det skulle hinna mörkna, men vi kom fram till Gnesta samtidigt som skymningen. Sista biten följde vi en gångväg längs med ån som binder ihop Frösjön och Sillen. 

Det här är en trevlig lättvandrad tur på ca 13 km som går utmärkt att cykla och gå med barnvagn, det är grusvägar och asfaltsvägar större delen av vägen. 


Andra turer vi gjort i Gnesta:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar