söndag 25 oktober 2020

Strövtåg i Lötbodal, Gnesta

Ett friluftsområde som vi har i vår närhet på landet är Lötbodal som inte ligger långt från stadskärnan i Gnesta. Här finns vindskydd, grillplatser och flera markerade leder för både vandring/löpning, mountainbike och ridning. Jag valde att gå det fem kilometer långa gula spåret som kallas för en Strövstig. Det går delvis längs med elljusspåret och sen mestadels på breda stigar och skogsvägar. 

Jag har gått stigen vid två olika tillfällen. Första gången parkerade jag vid Gnesta Ishall och gick under vägen in mot skogen. Andra gången åkte till brukshundsklubben och parkerade där. Det finns även några andra ställen att parkera på längs grusvägen mot brukshundsklubben. Eftersom jag gick vid två olika tillfällen i oktober med väldigt olika väder så märks det på bilderna, sol och regn blandat.

Om man ska lyfta fram storheten med Lötbodal så är det väl just att det är en tillgänglig, stadsnära skog som gör det lätt för alla att komma ut i naturen. När det gäller själva naturupplevelsen så får väl kanske inte Lötbodal toppbetyg. Fast allt är ju relativt och beror på förväntningarna. Om man ser det som ett terrängspår för powerwalks och joggning så får det med beröm godkänt, det är lättgångna stigar i en fin skog. Vill man däremot ge sig ut på vandring med vildmarkskänsla så finns det ju många andra mer spännande platser i trakten. 

En anledning till att jag hamnade i Lötbodal var att jag tillbringade en arbetsdag här tillsammans med Friluftsfrämjandet och deras fina initiativ Work from nature. Ett tillfälle för oss som jobbar hemifrån att flytta ut i naturen för en halv arbetsdag. Raststugan vid brukshundsklubben i Lötbodal var perfekt för det med tak och bra bord att jobba vid, och så brasan utanför. Fantastiskt fint initiativ!

Vi har dessutom anledning att återkomma och utforska den spännande skylten med Borgskogsleden, den leden hittar jag ingen information om någonstans på nätet. Så, det blir en uppföljning när vi vandrat den!

Mer om Lötbodal på Gnesta kommuns webbplats: Lötbodalsområdet

/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar