lördag 19 oktober 2019

Skogspromenad i Ekeby naturreservat, Gnesta

Vi fortsätter utforska närområdet runt sommarhuset i Mölnbo. Den här gången blev det en skogspromenad i Ekeby naturreservat strax utanför Gnesta. I den norra delen av naturreservatet finns en markerad slinga på 2,5 km, som blev lite längre för oss eftersom vi passade på att leta trattkantareller samtidigt.

Det här var en riktigt rofylld vandring. Naturreservatet består av gammal skog med tjock mossa på marken som ger en fascinerande känsla av komplett tystnad. Vi vandrade längs branta bergsväggar och klättrade upp på hällmarker. Vi såg också spår av fördämningar som vi antog en gång i tiden hört till sågen i närheten. Det syntes att fler svampplockare hade rört sig i skogen, men vi fick ändå ihop till varsin gigantisk svampmacka till söndagsmiddagen.

Även om vi har fantastiskt fin skog precis runt knuten från stugan så gillar vi att utforska nya områden, och det här var en fin ny bekantskap. Vi hann bara se den norra delen av naturreservatet, området fortsätter söderut men då utan markerade leder. Så, det är inte helt otänkbart att vi kommer tillbaka och strövar runt mer här och njuter av stillheten.

/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar