lördag 19 december 2020

Vandring i Vinterskogens naturreservat

Dags att utforska ett nytt naturreservat, nämligen Vinterskogen i Botkyrka. Det här är ett stadsnära naturreservat som både har tillgängliga stigar och grillplatser och samtidigt en känsla av orörd gammalskog, allt på samma gång. A var på konferens i området med en kollega och de passade på att ta ett gående arbetspass längs vandringslederna i området. 

Det finns en blåmarkerad slinga, Hällmarksslingan på drygt 5 km och den rödmarkerade Sjöslingan som går precis runt sjöarna Mellansjön och Brosjön på drygt 3 km. Vi kombinerade slingorna och gick den blå fram till rastplatsen mellan sjöarna där vi bytte och fortsatte på den röda slingan. I söder vid Brosjöbadet möter bägge slingorna Sörmlandsleden etapp 8 som vi vandrade för ganska precis ett år sen, i december 2019. 

På kartan finns två vindskydd markerade, men dit kom vi inte den här gången, vi valde istället att laga lunch vid en bänk högt upp med utsikt över Mellansjön. 

Karta från Naturkartan

 
Det här är början till en linssoppa - steka lök och vitlök med tomatpuré, curry, paprika och sen i med röda linser, koka 10 min, klart!Grillplatsen som finns mellan sjöarna Mellansjön och Brosjön


Vi vandrade en bit på Sörmlandsleden på väg tillbaka till vårt boendeEn tunn strimma ljus på himlen i allt det gråa ger energi!

Läs mer om Vinterskogen:

/A

2 kommentarer:

 1. Tack för era fina berättelser under året! Vi önskar er en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
  Katarina och Jan i Team_5B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Katarina & Jan!! Och tack för fina kommentarer under året, det värmer. Ha en riktigt fin julhelg ni också! Annika & Carl-Johan - Team Vildmark

   Radera