onsdag 23 december 2020

Sörmlandsleden etapp 35: Nävsjön runt - Kvarsebovägen

Andra dagen på vår vandringstur runt Nävekvarn var fokus att gå slingan Nävsjön runt och större delen av etapp 35. Dagen innan hade vi vandrat etapp 36 från Nävekvarn till Nävsjön men inte utforskat området runt sjön. Den här morgonen parkerade vi vid Nävsjön, parkeringen är för fiskare men det finns även markerade gratisplatser för vandrare så där ställde vi oss. 

Det var en sån där grå och disig morgon som gav sjön ett magiskt utseende, vi kunde skymta några morgonpigga fiskare i horisonten men annars var vi rätt ensamma första timmarna. Vi har tältat vid Nävsjön när barnen var små men aldrig gått runt sjön. Och det blev en positiv överraskning, så fina mossar och naturområden, mycket mer än en bara en välbesökt fiskesjö med anlagda grillplatser. Vi gick den södra delen av Nävsjön runt på morgonen för att sen ansluta och ta den norra delen på väg hem. Det var en riktigt fin vandring längs sjön och sen vidare genom skogen till vindskyddet vid Svartsjön. Det var för tidigt för lunch här men en stunds vila blev det i alla fall. 

Norr om Svartsjön är det väglöst land genom täta skogar en bra bit, och inga jägare i sikte den här dagen. Så småningom övergår skogen i mer jordbruk och bebyggda trakter för att sen ta sig fram till Kvarsebovägen. Här fortsätter etapp 35 några kilometer till mot Holmtorp, men det har vi redan vandrat när vi gick etapp 34 så den sträckan hoppade vi över den här gången. CJ hade dock missat ca 500 meter av leden sist vi var här så han fick göra en extra tur, alla metrar på Sörmlandsleden ska ju vandras!

Vid Kvarsebovägen vände vi och gick tillbaka samma väg. Framme vid Nävsjön fick vi ta fram pannlamporna och gå i mörker den sista kilometern tillbaka till bilen. Totalt blev det 22 km vandring den här gråa söndagen, en väldigt fin vandring, speciellt turen runt Nävsjön och fram till Svartsjön får maxbetyg. Läs om fler vandringar vi gjort längs Sörmlandsleden:
/A

2 kommentarer:

 1. Tack för fina bilder från Nävsjön,
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Katarina, det var verkligen en magisk plats i det här gråa decembervädret.

   Radera