söndag 11 oktober 2020

Parkudden - Lövsta naturreservat, Södertälje

Vi fortsätter utforska naturreservaten i Södertälje, och den här dagen hann vi med två stycken med start vid naturreservatet Parkudden-Lövsta. Parkudden-Lövsta ligger i närheten av Lövsta gård i Enhörna längs Mälaren. Det här är ingen vildmark direkt utan mer ett fint promenadområde med lättgångna stigar. Den enda delen som är markerad är en stig upp till en "stensoffa", man kan tänka sig att det varit fin utsikt över Mälaren här, även om träden nu skymmer utsikten en del. Det var lätt att följa stigen runt udden även om den inte var markerad. 

I södra delen gick vi genom en liten båtklubb och vidare på en grusväg förbi en av Södertäljes största ekar. Nu har vi blivit lite bortskämda med vackra ekhagar efter besök i Herröknanäs och Sparreholm så vi var kanske inte lika imponerade av landskapet här. Men som sagt var, en trevlig plats för en stunds naturpromenad. 
För mer information om Södertäljes naturreservat så rekommenderar vi den fina broschyren Utflyktsguide till naturreservat och utflyktsmål i Södertälje kommun

/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar