lördag 23 april 2011

Äventyr 7: Powercaching och 100+ burkar på ett dygn

Vi har aldrig testat powercaching (dvs plocka så många burkar som möjligt på kort tid) så jag och C bestämde oss för att testa det, dessutom var målet att ta mer än 100 cachar på ett kalenderdygn. För att kunna lyckas med detta måste man planera resan noggrant och även vara beredd på omfallsplanering då något inte riktigt fungerar som man tänkt. Principen är att man enbart tar burkar med låg T och D faktor som ligger nära vägen. Dessutom måste man räkna med att man inte hittar alla så man behöver planera för något fler än 100 burkar.

Då vi ville börja tidigt på dygnet tog vi bilen ut i skogen och parkerade vid vår första cache Vid vägens slut, allt för att spara tid. Vi kom dit vid 22-tiden på kvällen och det var en helt stjärnklar kväll. Vi la oss och sov ett par timmar i bilen.

Godnatt...
Klockan 1 gick vi upp och 1.19 loggade vi vår första burk. De första burkarna låg längs en väldigt smal skogsväg med ödehus som är lite läskiga på natten. Sedan blev det en större väg mot Rosshyttan. Vi stannade i Erik Larsgården och åt lite av vår medhavda matsäck. Efter att ha passerat ett helt svart Avesta hamnade vi i Hedemora där vi sakta avverkade cache efter cache.


Nattfika

Det är inte så lätt när det är mörkt
 Det var flera jättefina gömmor i Hedmora vilket gör det dubbelt så roligt att hitta dem. Själv blir jag både inspirerad att göra egna lika fina men jag inser också vilket jobb det är att göra dem och sedan underhålla dem.

Ännu en plats vi fick se.

Vy över fälten norr om Hedemora

Vi åt frukost på restaurang gyllene bågarna och handlade allergimedicin innan vi satte av mot Säter och vidare mot starten av Powertrailet. Vi passerade bla The Silver Ring #1 Bisperg Mine och som sista vanliga cache innan PT tog vi Fyren Holger.


Bisbergsgruva, idag vackert med alla vitsippor

Fyren Holger
Själva powercachningen gick till så att jag körde och C satt med GPS:en och berättade när det var dags att stanna. C hoppade ur bilen och hämtade burken som han langade in i bilen där jag kunde skriva på loggen och sedan satte C tillbaka burken och vi fortsatte några hundra meter framåt. Det är ju en ganska smal väg och jag gjorde nästan 50 helt OK men inte optimala stopp. Vid några tillfällen fick C låtsats att han var dålig i magen för att vilseleda mugglarna.

Fika (ej hemlagat) och rapport hem.

Dalälven är vacker

Lunch på Lappens

Totalt blev det 116 cachar på mindre än 12 timmar. Vi tog dem delvis i mörker men det var toppenväder.
Kul, ja men definitivt inte något vi kommer göra särskilt ofta. Det jag saknade var att hinna njuta och titta på de platser man kommer till som ju är en del av geocachingens kärna. Däremot kan jag rekommendera Hedemoras cachar som många har fantastiskt kul burkar. Vi får återkomma när vi har lite mer tid att njuta!
/CJ

2 kommentarer:

  1. Vilken järnvilja att fixa detta. Bra jobbat.

    SvaraRadera
  2. Kul och lite vansinnigt låter det som :)

    SvaraRadera