tisdag 5 april 2011

37 burkar och en GPS

Är det sant att man börjar bli glömsk med åldern? Hur som helst så idag blev jag ett år äldre och idag hände det som inte får hända. När jag skulle ta fram och titta på GPS:en så hittade jag den inte. Jag hade naturligtvis glömt var jag gjort av den och hur jag än vände ut och in på fickor och kollade ryggsäcken så fanns den inte. Det blev naturligtvis en massa letande och efter 15 svettiga minuter så kunde GPS:en hittas. Vilken tur....

L ur Team Garbo och jag stack iväg tidigt i morse. Först var vi och rekade gömställen till nya cachar runt Åby, och hamnade vid Åby Folkets hus. När jag var ung < 15 år så kunde man gå hit och titta på Bondfilmer som hade 15-årsgräns. Man var nog inte så noggrann när man släppte in biobesökarna. Idag när man tittar på dessa filmer är de väldigt oskyldiga och mycket snällare än det som visas på TV idag.
Maybe there will be a cache here...
Dagens tur gick sedan runt Glan och vi började med att koncentrera oss på androsens cache serie LHPV (Lite Hjälp På Vägen) där vi snabbt kunde öka på vår found statistik och se de fina östgöta vägarna.
Barnens leksaker kom till användning.
Efter att ha suttit i bilen och geocachat satte vi målet mot Veteklint och cachen där. Det blev dagens bästa låda och bästa utsikt. Det var en jättefin plats väl värt ansträngningen att ta sig dit. Vi passade på att ta förmiddagsfika när vi njöt av utsikten.

Utsikt från Veteklint.
Efter fikat blev det ytterligare några annorlunda platser som tex Sätragruvan och Mountain of Doverstorp

Stort hål i marken
Geocaching förmiddagen avslutades i äggskallebyn eller Finspång. I folkmun kallades Finspång för äggskallebyn - och det finns flera teorier om det. En teori är för att man här var först i landet att använda sugklockor vid förlossningar som gav huvudet en tillfällig äggliknande form. Tyvärr hade alla mössa på sig så vi kunde inte se om det stämde. 

Mycket vatten i slottsparken i Finspång.
Innan vi var tillbaka i Åby så stoppade vi på Vådan av en strejk, som var en riktigt fin cache med en kul historia så som en riktig bra cache ska vara. Efter att ha lastat bilen full med möbler som skulle transporteras hem så stannade jag till på macken i Krokek innan jag sedan tog mig hem.

Kul att någon vill bevara detta...
Totalt blev det 37 cacher och en GPS som vi hittade idag.
/CJ

1 kommentar:

  1. Vid den macken tänkte jag precis gömma en burk. Men, så dök det upp en som någon annan hade gömt.
    :-)

    SvaraRadera