lördag 9 april 2011

Äventyr 5: Scouthajk med övernattning i vindskydd


Jag är ledare i S:t Eriks scoutkår och varje scoutträff kan vara som ett litet äventyr och en utmaning då allt inte alltid fungerar som man tänkt sig och man får verkligen träna på att improvisera. I slutändan så blir det alltid rätt bra ändå.
Nu i fredags hade vi en minihajk för våra äventyrsscouter för att pröva på att sova ute i vindskydd. En faktor man inte kan göra något åt är vädret men prognosen sa att det skulle bli 2 till 10 grader varmt, uppehåll men blåsigt. Efter att vi träffats så började vi med att sätta upp vårt "läger". Äventyrsscouter är så pass vana med att vara i skogen och har gjort detta förr så de vet vad som ska göras och klarar sig nästan själva. Så det gick fort att göra upp eld och sätta upp våra vindskydd. Vindskydden satte vi i en vinkel mot varandra.

Vår bostad...

Noggranna förberedelser är A och O... nu tar det sig 
När lägret var klart upptäckte scouterna att "IT-orcherna" hade snott våra bananer så scouterna fick leta rätt på ledtrådar genom att besöka olika platser och till sist hade de tillräckligt med information för att hitta bananerna och choklad, vilket blir hajkbanan. Nästan som en mystery cache fast utan GPS och koordinater.

Hajkbananerna är snart klara...
Efter att mörkret lagt sig och vi ätit kvällsfika, varm choklad och mackor så kröp vi ner i våra sovsäckar. Det var stjärnklart och en fin måne i nedan. Det är en otrolig känsla att ligga i sin sovsäck och lyssna på alla ljud som hörs i skogen. Den här natten var det vinden som gjorde att det susade och knakade i träden. På marken inne i vindskyddet så blir det skönt och man ligger ganska tätt mellan varandra, men inte så att det blev trångt.

 Vy från sovsäcken på morgonen. Underbart...
Att sova ute i skogen är något som hela vår familj ska göra någon helg framöver.

/CJ+C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar