måndag 24 maj 2010

Tur till Åtvid

Av olika anledningar så öppnade sig plötsligt en möjlighet att kunna sticka ned till Åtvid och se på en allsvensk match. CJ och C knappade därför in Kopparvallen, Åtvidaberg i bil GPS:en och stack iväg. Vi körde ovanligt långt för Team Vildmark och vårt första riktiga cachingstopp blev NVHJ - Höversbytunneln. En superkul och klockren cache - enda haken var att vi inte hittade lådan... Men det gör ju att vi får besöka den en annan gång.

Tänk att det finns sådana här platser gömda i skogarna....

Därefter blev det lunch vid The Bishop's Ring för att sedan fara runt bland Åtvidabergs cachar. Vi fick först en bra utsikt över stan från Gammaldags godis. En annan rolig cache blev Face It! (som vi tyvärr inte hittade) men som lede oss till Åssa muset och en fin industri miljö.
Dagens höjdpunkt var naturligtvis matchen på Kopparvallen, tyvärr slutade matchen med förlust för Åtvid... men vad gör det? Det är kul att se spelare och arena på riktigt och inte via TVn.

STORA ingången till Kopparvallen

Efter matchen for vi till vandrarhemmet i Överum hämtade nyckel och sedan gick vi superhungriga till 12:ans pizzeria och åt middag. Sedan gav oss ut på en kvällscaching tur till Stockholmskullen och Öfrarum.
 
 
Resten av kvällen ängnade vi oss åt att titta på en liten, liten tjock-TV med usel bildkvalitet... Mina minnen från tiden då man hade en "vanlig" TV antenn  fick återupplevas och kanske en nyttig erfarenhet för de yngre att se. Nästa morgon gav vi oss av ganska tidigt efter att träffat en fåordig tysk geocachare ute på gården. Han skulle cykla till Nordkap och tog en cache om dagen, ska försöka leta reda på någon logg från honom.  Dagens första stopp blev vid Dacke's fortress och en kort promenad upp till Fornborgen som bjöd på en härlig utsikt.
 
Utsikt över Ryven
 
Vägen norrut gav oss ett kul stopp vid Smakar det så kostar det. Det var en köpautomat för diverse(?) som fortfarande fungerade och C köpte en kola för 1 krona.
 
Automaten
 
Sedan blev det Söderköping och i hällregn kunde vi "äta lunch" på glassrestaurangen vid kanalen innan vi tog den lilla promenaden upp på toppen och loggade cachen Söderköping.
 
Lunch....
 
Totalt blev det 22 founds och 2,5 DNF, resten av söndagen spenderade jag med att städa i källaren.
/CJ
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar