söndag 2 maj 2010

10 years! Bredäng, Stockholm, Sweden

Idag var det så dags att fira 10-års jubileum för geocaching och vi valde att göra det i Bredäng! Vi har ju inte varit med riktigt så länge - men det kändes ju ändå stort att få vara med och fira! Och CJ tyckte det var coolt att få en ny ikon:
Det var ju strålande väder så det kändes helt rätt att åka hemifrån tidigt för att åka söderut. På eventplatsen var det redan full fart och ballonger runt omkring i skogen - kändes festligt! Eventplatsen var vald vid Sveriges första geocache, Sweden's First Recreated - vi kände historiens vingslag!! Det är inte originalcachen, utan den är  återskapad på samma plats. Den allra första cachen hette Noodle Stash och låg alltså nästan på samma plats. Men vi fick också logga vår allra äldsta cache idag, Match Stash, - det är Sveriges andra utlagda cache och borde alltså vara den allra äldsta aktiva cachen i Sverige. Den är daterad 11 augusti 2000 och har varit arkiverad i många år men väcktes till liv av Tobias Radeskog till jubileet - och det tackar vi för!!
Efter att vi hade sjungit Happy Birthday, fotograferats och skålat så gav vi oss iväg ut i skogarna.Vi satsade inte på FTF:er idag utan mer på att njuta och mingla. Så vi slog följe med ett trevlig gäng med Team_5B, Anden81, nissej och Ignberg. Och vi fick en riktigt bra dag! Det var fina promenadstigar genom skogen och längs strandpromenaden vid Sätra. Vi har varit lite längre bort längs stranden på cachingutflykt tidigare, men annars var det mycket nytt för oss här. Några fina badplatser hittade vi som säkert är populära på sommaren. Cacharna var trevliga, på bra platser och lagom långa avstånd mellan varandra. Några små och kluriga men de flesta var ganska lätta "under-sten" cachar.

Vi hann inte med alla eftersom vi skulle vidare mot 3-års kalas och fotbollsmatch, så vi kommer säkert tillbaka och loggar resten en annan dag! Tack alla - speciellt brittbustgaard för en kanondag!

Nu ser vi fram emot nästa event i Sala i Kristi Himmelsfärds helgen, SABOLINACACHINGEVENT - hoppas vi träffar några av er där!!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar