fredag 14 maj 2010

Tre nya vildmarkscacher

Vad gör man en fredag när man är ledig och det spöregnar? Efter frukost drog jag på mig regnkläder och ryggsäck och satte av ut i skogen. Tanken var att lägga ut några nya gömmor innan SABOLINACACHINGEVENT imorgon.

Efter att ha gått några kilometer hamnade jag på vår cache Älgudden, den har enbart besökts av 16 cachare. Nu har ingen varit här sedan 2010-09-06, dvs inget besök på 8 månader. Cachen är i bra skick och väntar på besök. Det är ingen drive in cache men väl värt ett besök, gärna med kaffetermos. Nu hoppas vi att de nya cacharna ska dra hit lite fler besökare.

Idag fortsatte jag ut längs spången för att lägga ut en ny cache, Spångar eller spänger?. Det är häftigt att på en smal trägång kunna gå rätt ut i träskmarken. Det här är en märklig plats! Vi har bara gått halvvägs, men jag vet att Sabolina och mrzz gick hela vägen från Broddbo-sidan när de loggade Älgudden. Vi får göra en utflykt med familjen någon dag och prova det!

Låååång spång och ett annorlunda landskap

Burken jag hade tänkt lägga fungerade dåligt men som tur var hade jag med mig ett annat alternativ som kunde hängas och på så sätt inte riskera att flyta bort. Burken köpte vi i USA i en häftig outdoor butik som hade allt och lite till.

På vägen tillbaka stannade jag vid ett stort och mäktigt flyttblock som jag också tyckte var värt en cache som jag kallade för Tree power. Dessa träd lyckas på något konstigt sätt kunna växa mitt i stenen.


Mäktigt flyttblock

Jag fortsatte sedan i hällregnet och när jag gick förbi den lite annorlunda stenstatyn så kunde jag inte låta bli att placera ut den sista lådan som låg kvar i ryggsäcken där. Väldigt annorlunda och så någon som orkat klottra lite också. Måste väl ha varit vägbyggarna som haft lite kul!


Nu återstod ett par kilometers promenad hem för att kunna torka och få lite lunch. Så återstår lite team-aktivitet med att få in de utlagda cacharna i datorn med snygga bilder och sist men inte minst godkända av en reviewer. Och som vanligt tog inte det många timmar - tack för det! Och nu får vi se om någon av eventdeltagarna letar sig hit idag (även om det är en liten omväg ut i terrängen).

Före och efter promenaden och ytterligare några ny Vildmarks cachar.

/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar