söndag 9 maj 2010

Kamouflage-cachar

Det har varit en trend här i skogarna i norra Stockholm med kamouflage-cachar. Det är roligt med välarbetade gömmor, men det här är inte vår specialitet... Vi har nog båda lite dåligt tålamod när det gäller att leta - tar det mer än 5 minuter så tröttnar vi... Men det är ju samtidigt kul när man hittar cachen och inser att man stått och stirrat på den utan att upptäcka den!

Fam_5 har lagt ut en serie med kamouflage-cacher här i Törnskogen där vi bor och dom har vi faktiskt inte tagit allihopa ännu. Vi har sparat dom till bra söndagspromenader! Men så igår kom en serie med 9 nya kamouflage-cacher på Järvafältet utlagda av K.I.M. Så det blev vårt mål för dagens skogspromenad. Och vi hade en riktigt kul och skön promenad och loggade alla 8 cacherna i serien + en bonusmystery cache. Det är verkligen roligt att se en så välgenomarbetad serie - alla cacharna var fint konstruerade, med bra loggböcker och fullt med bytessaker. Och vi lyckades hitta alla cacharna - även om det krävdes en del letande. Det var väldigt ödsligt i skogen idag så vi kunde i alla fall leta i fred.


Tjusiga lärkträd som höll på att slå ut

Jag vill förstås inte avslöja för mycket om själva kamouflaget men vi var väldigt imponerade av till exempel de gjutna stenarna som kändes helt naturliga i omgivningen. Dagens roligaste kommentar var när CJ stod framför ett staket och kliade sig i huvudet: "Om jag hade gömt en cache här skulle jag ha gjort så här!" och så plockade han fram cachen som självklart var kamouflerad just som vi tänkt!

Istället för att lägga upp bilder på dagens cachar (det vore ju att förstöra för er andra!) så bjuder vi på en bild från en av våra kamouflerade cacher. Det är en burk som ligger helt synlig men som smälter in rätt bra i miljön runt omkring. Jag kan också rekommendera tråden på GC.com om Cool Cache Containers (3770 inlägg om kreativa cache-burkar!).


Kamouflerad burk (med småsten) under klippan - någonstans i Sverige...

Vi har en del kamo-idéer på gång och en del påbörjade cacher som nog kan bli lite finurliga. Kanske ska försöka få ut någon redan till nästa helg inför eventet i Sala?

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar