lördag 15 maj 2010

SABOLINACACHINGEVENT

Så har vi klarat av dagens event - SABOLINACACHINGEVENT - i Sala. Vi har haft en riktigt bra dag i solen! Fast regnet vräkte ner när vi träffades vid 8-snåret på morgonen. Vi var väl 20-30-personer som hade vaknat tidigt för att börja eventet vid Rastplats Sala. Kolare och Sabolina hälsade oss välkomna och sen fick vi 30-nya cacher + lite turistmaterial för Sala.

Efter lite mingel så skingrades massorna och gav sig ut på skattjakt. Vi slog följe med Nie (niebustgaard) - och för henne var det premiär i Sala så det blev ganska lugnt tempo med lite sightseeing. Vi återbesökte en del cachar som vi redan loggat och passade också på att hälsa på några av våra egna cacher. Vi hann med 25 cachar innan lunch, men bara 15 nya för oss. Om vi ska välja några favoriter så är förstås cacherna på gruvområdet alltid bra, Scoutstugan var kul för att den låg fint mitt ute i ingenstans och Dagar som skakade Sverige för att vi aldrig hört talas om den historien förut.

A, C och Nie loggar Dogs allowed

På väg mot Rondell # 3

Lunch på Stekhuset - med Geocaching-meny!

Kolare överlämnar en TB-loggbok till Nie

Vi återsamlades och åt lunch och bytte gc-historier med varandra. Sen sa vi adjö till Nie som skulle till nästa event i Stockholm - och sen var det dags för eftermiddagspasset! Då begav vi oss mot Möklinta för att plocka några fler av Sabolinas nya cachar. Här träffade vi andra cachare med jämna mellanrum på cacherna - kul! Skogarna runt Möklinta är ju fulla med spännande platser - vi hann med att besöka en gammal tvättstuga, en pumpstation, en förfallen lada, en skyttebana och förstås hälsa på hemma hos Sabolina och Mrzz vid cachen Mr zz Hideout. Men det är fortfarande gott om cachar kvar så vi får komma tillbaka fler gånger.

Efter ett kort stopp hemma i Stentorpet för att plocka upp E begav vi oss till samlingsplatsen i Möklinta för kvällens evenemang. Här serverades god mat, vi vann fantastiska priser och vi fick mingla och träffa många intressanta cachare. Vi känner ju många cachare här i Sala-trakten - men har aldrig träffat någon! Så det var kul att få en kväll tillsammans!

Nu har vi kommit fram - till Möklinta

Party på Möklintagården

Tack så mycket Sabolina, Kolare, Mrzz och ni andra som jobbat hårt för att göra ett jättekul event! Hoppas vi ses snart igen - och håll utkik för det kan när som helst dyka upp fler vildmarkscacher i era skogar :-)

/A

1 kommentar:

  1. Kul att ni gillade min cache! (dagar som skakade sverige) och synd att jag missade cachingeventet. /whac

    SvaraRadera