torsdag 3 juni 2010

Våra resekryp

Jag satt mig häromdagen och tittade igenom våra TBs och coins för att se hur det gått för våra resekryp ute i världen. Och det var väl inte en helt upplyftande läsning...
  • 5 stulna/försvunna 
  • 4 fastnat hos cachare som är inaktiva eller som lagt beslag på krypen (mellan 4 månader och 2 år...)
  • 4 som är ute och reser
Vi släppte till exempel iväg två TBs på vår semester i USA i februari/mars. En TB (en MODO nyckelring) försvann direkt från den första cachen den hamnade i. Den andra TBn Svea var en svensk flagga och den ligger kvar i den cachen som vi lämnade den i - Iron Ranger. En riktigt fin cache i en nationalpark- men cachen har tydligen inte haft några besök sen vi var där. Det var någon som försökte i april men då var området översvämmat... Men vi är ju i grunden optimistiska personer så vi tror fortfarande att TBn mår bra och får ut och resa mer i USA.

Svea i en ammobox

Klassiskt gömställe i Florida - ammobox bland Palmetto-blad

En av våra favoriter är Pato - en söt träkompass som det gått riktigt bra för. Vi släppte iväg både honom och hans syster Mariquita för två år sen på semester i Europa. Pato har rest runt sakta men säkert i sex länder och verkar forfarande pigg och kry. Mariquita däremot är kidnappad av en kille som plockade upp henne i augusti 2008 men som sedan inte loggade det. Så, jag trodde hon var försvunnen tills det en dag ett år senare kom en logg att han hade hittat Mariquita i en väska och skulle lämna henne i en cache, men inte ett ljud efter det :-(

Pato i Österrike - foto av earl71 som lämnade Pato vid ett vackert vattenfall - Wasserfallquelle.

Men jag tänkte att det var dags att påminna våra "kidnappare" om att det var dags att släppa iväg krypen. Så, jag skickade ett artigt mejl till alla och fick följande svar (lite sammanfattat):
Oh yes, I am sorry for that. I wanted to drop in Hamburg but could not get the time to go caching there and then I forgot it at home. I try to put it in a cache near the train station in Darmstadt one of the next days.
We still have the geocoin. We are sorry that we kept it so long! Indeed we picked it up in august last year, we were planning to place it in oktober in Luxemburg but we forgot.c The next trip to Luxemburg will be soon, than we take the coin with us and place it somewhere. Sorry, again for the delay.
Yes, your coin  is in my hands and will be placed in a cache next time I am out for geocaching and finding the cache...
Och det sista svaret ledde också till att coinet placerades ut och är nu ute och reser i Tyskland igen! Den enda som inte svarat är killen som kidnappade Mariquita - och jag har väl inga större förhoppningar om att det händer något mer där... Men sensmoralen - artiga påminnelser kan funka alldeles utmärkt!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar