fredag 26 mars 2010

Två veckors Geocaching i USA


Två veckor i USA, detta var inte en GC resa utan att få komma ifrån vintern och vardagen ett tag. Självklart blev det ändå en del geocachning. Det blev en mix av naturupplevelser, shoppingcentrum, nöjesparker, övergivna platser, märkliga monument, några turistfällor och massor med annat kul. Totalt blev det 78 cacher varav 8 virtuella och 2 earth cacher.

Loggning i hammock…
Om man skall geocacha utomlands vill man göra det offline utan att vara uppkopplad hela tiden. Därför gjorde jag en massa PQ frågor för intressanta områden i Florida innan vi reste. Totalt blev det ca 8500 cachar i GSAK. Sedan kunde jag varje dag ladda upp cacharna för det område vi var i. Jag hade dock inte med snöstormen i beräkningen som innebar ett stopp i New York. Det löstes genom att restaurangen gyllene bågarna hade fritt WLAN så vi kunde ladda ner koordinaterna och sedan logga några cachar här. Tyvärr var ju New York drabbat av samma sak som hemma i Sverige MASSOR AV SNÖ. Så det var jättesvårt att hitta några cachar, dessutom finns det inte så många cachar mitt i centrala New York...

Vem kan hitta mikron?
Som vanligt när vi reser så använde vi Geocachingen för att hitta bra utflykter och stopp på vägen. Mina två favoriter var Nowhere... och Lover’s Key. Lådorna i bebyggda områden var mikros men ute i skogen var det ofta ammoboxar väl fyllda med bytessaker. Men man fick se upp för spindlar och ormar som ju tycker om samma platser som lådorna…

Annorlunda landskap och natur.
Det blev ganska många PG (Park and Grab) cacher som amerikanarna verkar tycka om. Vi lärde oss också vad en LPC (Lamp Post Cache) är. En slags kjol på lyktstolpar som är som gjorda för cachegömmor.

Typisk LPC.
De båda Earth cacherna gjorde att vi fick lära oss något om Floridas natur och som det ska vara när man är i USA har vi hittat den STÖRSTA Cachelådan vi sett.

Vår största cachelåda tillsammans med vår GC säck
Vi har nu också fått vår västligaste cache Day at the beach, den som ligger längst bort blev JunglePete's 49.8 Miles from..., 805 mil hemifrån som också blev även den sydligaste cachen vi tagit.

Resans alla cacher, det är lätt att se hur vi åkte...
/CJ

1 kommentar: