onsdag 2 augusti 2023

Sörmlandsleden etapp 27:1: Stora Djulö - Etapp 27

Etapp 27:1 på Sörmlandsleden är en kort anslutningsled som går från Stora Djulö i södra Katrineholm fram till att leden möter etapp 27 vid Glysas grav. Vi valde en fin höstdag i november för att vandra den sträckan, det var dags att pricka av ytterligare en del av leden. Vi har ju en del anslutningsetapper kvar innan vi vandrat alla sträckor på Sörmlandsleden. 

För att få till en dagstur så gjorde vi en rundslinga som blev 15 km, själva etappen 27:1 är dock bara 4 km. Vi utgick ifrån köpcentrumet där etapp 26 passerar och började med att gå genom stan för att sen följa den fina allén ner till Stora Djulö. Framme vid Stora Djulö utforskade vi området en stund, här finns vandrarhem, museum, kafé och en herrgård. Det var dock inte så mycket aktivitet så här i november, allt var stängt och tomt. Men det var en fin plats att rasta på en stund, med utsikt ner mot Djulösjön.

Sen fortsätta vi leden, nu en lång sträcka på asfaltsväg och sen på skogsstig parallellt med väg 52. Väl framme vid Glysas grav tog det ett tag innan vi ens hittade skeppsättningen som ska vara Sörmlands största. Vi hittade den till slut där den stod diskret i vägrenen täckt av gräs och jord. Här möter även nästa etapp upp, etapp 27, som vi vandrat tidigare: Strångsjövägen - Lundsjön (etapp 27-26-25). Men vi valde att inte gå där, utan istället att ta närmaste vägen via en skogsväg norrut tillbaka till Katrineholm. Efter ett tag stötte vi på etapp 26 och följde den genom industriområdet fram till bilen igen. 

Det här är väl ingen etapp som man gör en utflykt till, Stora Djulö var trevligt men annars finns det ju väldigt mycket finare sträckor i området med mer naturkänsla. Det blir en del asfalt och trafikljud i bakgrunden på den här etappen. Men säkert en trevlig promenadrunda om man bor i stan förstås. Läs om fler vandringar vi gjort längs Sörmlandsleden:
Sörmlandsleden

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar